Brynäs IF

715068 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2092225

Sv: A propósito de nada
Peja: du menar på allvar att det inte finns ett allmänt missnöje mot SHL i hockeysverige?

Du menar på allvar att de flesta tycker att Karlskrona, Modo, Timrå och Björklöven behandlats rättvist?

Jag är genuint intresserad över om du verkligen inte uppfattat folkets kritik mot SHL? Vad för bubbla levet du i?

Det var inte länge sen typ alla arenor i Sverige hade publik som skandera SHL=hockeymördare.

Det är okej att du missat det, men förminska inte missnöjet mot SHL till något så simpelt som min personliga åsikt. För missnöjet finns där ute i hög utsträckning.

(att du tycker Karlskrona borde tackat nej till SHL eftersom pga arenakraven säger kanske en till om hur du värderar sportsliga resultat i relation till ekonomiska)
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: två Skellefteå spelare har testats positivt, ställ in säsongen nu!

twitter.com/hockeynewsse/status/1319596287654842369?s=21
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Ja, det finns en kritik mot SHL, främst riktad från de som inte ingår i SHL. Det är väldigt naturligt att SHL ser till sitt eget bästa, och att även exempelvis Allsvenskan gör detsamma. Allsvenskan kommer alltid, oavsett omständigheter, vara negativ till alla förändringar som gör det svårare att gå upp i SHL, och så vidare. Det är omöjligt att ratta en organisation som SHL och leta efter förbättringar utan att få kritik, det kommer alltid finnas folk som skriker "hockeymördare", precis som det finns folk som skriker "fotbollsmördare" där.

De allsvenska representanter och supportrar som klagade vilt på Hockeyförbundets beslut att stänga SHL förra säsongen nämnde aldrig, vad jag såg, att Hockeyallsvenskan också stängde mot div1. Det var tydligen inte orättvist att stänga serien när det gynnade dom själva.

SHL har egna intressen, Hockeyallsvenskan har egna intressen, Hockeyförbundet har ett mer övergripande ansvar, och så vidare. Dessutom är det mental kortslutning på att ge SHL skulden för att Hockeyförbundet bestämde att inga klubbar skulle flyttas upp ifjol.

Angående Karlskrona, de hade väl egentligen tre realistiska alternativ:
1) Acceptera SHL-platsen, spela i Karlskrona och styra upp en ny arena, vilket var omöjligt att göra utan att skapa en långsiktigt stor ekonomiskt belastning.
2) Acceptera SHL-platsen, spela på annan ort och leta efter andra typer av lösningar, som t.ex Dalkurd gjorde inom fotbollen när bygga en ny arena i Borlänge inte visade sig vara en bra lösning för dom.
3) Tacka nej till SHL-platsen.

Karlskrona valde tyvärr lösning #1.

SHL är inte till för alla. Reglerna kring att spela i ligan finns där av en anledning. Det är inte meningen att Strömsbro ska kunna gå upp och spela SHL-matcher på Testebovallen. Karlskrona kände till dessa regler och hade alla möjligheter i världen att agera utifrån de reglerna och omständigheterna. De grävde tyvärr sin egen grav.
Kommentera