Brynäs IF

713954 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2100950

Sv: A propósito de nada
lapad: Intressant att han är noga att peka på den statistiken i just den matchen. Han har rätt i just malmömatchen men svårt att se att det stämmer under resten av säsongen. Cmore som har samma statistikdatabas gick hårt åt Brynäs i hockeylabbet.

Sen får man nog väga sina ord nr man just förlorat mot seriens sämsta lag. Det blir lite som när Lagerbäck sa att Sverige gjorde en bra match(vilket de egentligen gjorde) mot Trinidad och Tobago i VM 2006. Folk blir galna även fast Peter och Lagerbäck har rätt i sak.

Fans är väl dessutom inte irriterade över bara matchen mot Malmö gissar jag på. Skulle det varit ett undantagsfall och man fått resultaten med sig i resten av matcherna skulle nog ingen bry sig så mycket över en enstaka match. Peter låter väldigt pressad i den intervjun.

Och visst fan klarar man att lära sig sjuans gångertabell på tre månader?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
majk:
Kloka ord från dig.
Från Peter, not so much!

” – Det tar tid! Du kan fråga vilket lag som helst som gått igenom en förändringsprocess, som Skellefteå, Malmö, Frölunda med flera. Det har tagit flera år. Brynäs har aldrig gjort en sån här förändring som vi är inne i nu.”

Ok? Vad konkret är det som spelarna inte fattar nu utan måste ha flera år på sig för att förstå? Över flera år handlar det om rätt spelare avskiljs resp. värvas och fan inte på att de trögfattade. Nys spelare som inte levererar - ska de ha år på sig också innan de fattar grejen?

” Men om ni är kvar i botten när det börjar bli vår och riskerar att åka ur?
– Om vi hamnar där då kommer vi vara väl förberedda. Så är det.”

Åh fan, till våren är de väl förberedda om det blir kval men annars tar det år.
Kan de inte låtsas att det är kval redan nu istället?

” Peter Andersson berättar att han fått flera kommentarer från folk som ifrågasatt hur han i första paus, vid underläge 0–4, kunde säga att laget spelade bra.
Han svarar:
– Jo, därför att vi spelade bra.
Så du vidhåller det?
– Ja, och det här har inte Brynäs jobbat med tidigare. Det här är viktigt att det förmedlas. Att vi är inne i en process, vi går från att lära oss ettans gångertabell till sjuans. Det gör du inte på tre månader.”

Vad är ”det här”? Spelat ishockey? Bättre att säga vad fan ”det här” är än att dra en parallell till gångertabellen. Inte så ”det här” är någon yrkeshemlighet. Både ”Skellefteå, Malmö, Frölunda med flera” har ju gjort det. Intressant att han använde Malmö som exempel som innan de krossade oss låg sist.

—————————————

Jag vill tro på Peter som huvudtränare, jag tror fortfarande.
Men börjar tyvärr ana en person som inte vågar ta ansvar i nuet.
Med ”det här” som ”tar flera år” behöver han inte oroa sig för att ansvara för resultatet på mycket mycket MYCKET länge.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
majk: Exakt mina tankar också när jag läste artikeln. Tidigare när frågorna kommit om den ”avancerade statistiken” kommit har man svarat att man tittar på andra parametrar än corsi och där ”ligger vi bra till”. Nu avslöjar PA vilka parametrar man kollar på och det är alltså tid i anfallszon, skottsektor och inre skottsektor. Alla dessa parametrar ligger man i botten om man kollar på hela säsongen. Hade varit bra om journalisten ställt följdfrågor om just det. PA drar fram dessa siffror från en enskild match. Han upplevs väldigt pressad tyvärr.
Kommentera