Brynäs IF

712978 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2100960

Sv: A propósito de nada
majk:
Kloka ord från dig.
Från Peter, not so much!

” – Det tar tid! Du kan fråga vilket lag som helst som gått igenom en förändringsprocess, som Skellefteå, Malmö, Frölunda med flera. Det har tagit flera år. Brynäs har aldrig gjort en sån här förändring som vi är inne i nu.”

Ok? Vad konkret är det som spelarna inte fattar nu utan måste ha flera år på sig för att förstå? Över flera år handlar det om rätt spelare avskiljs resp. värvas och fan inte på att de trögfattade. Nys spelare som inte levererar - ska de ha år på sig också innan de fattar grejen?

” Men om ni är kvar i botten när det börjar bli vår och riskerar att åka ur?
– Om vi hamnar där då kommer vi vara väl förberedda. Så är det.”

Åh fan, till våren är de väl förberedda om det blir kval men annars tar det år.
Kan de inte låtsas att det är kval redan nu istället?

” Peter Andersson berättar att han fått flera kommentarer från folk som ifrågasatt hur han i första paus, vid underläge 0–4, kunde säga att laget spelade bra.
Han svarar:
– Jo, därför att vi spelade bra.
Så du vidhåller det?
– Ja, och det här har inte Brynäs jobbat med tidigare. Det här är viktigt att det förmedlas. Att vi är inne i en process, vi går från att lära oss ettans gångertabell till sjuans. Det gör du inte på tre månader.”

Vad är ”det här”? Spelat ishockey? Bättre att säga vad fan ”det här” är än att dra en parallell till gångertabellen. Inte så ”det här” är någon yrkeshemlighet. Både ”Skellefteå, Malmö, Frölunda med flera” har ju gjort det. Intressant att han använde Malmö som exempel som innan de krossade oss låg sist.

—————————————

Jag vill tro på Peter som huvudtränare, jag tror fortfarande.
Men börjar tyvärr ana en person som inte vågar ta ansvar i nuet.
Med ”det här” som ”tar flera år” behöver han inte oroa sig för att ansvara för resultatet på mycket mycket MYCKET länge.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Efter dagens intervju kan man konstatera att vi har en tränare med hybris.
Tror faktisk att han måste bort om vi ska ha ett SHL lag nästa säsong.
Kommentera