Brynäs IF

553932 inlägg · 7749 ämnen

Inlägg #2103011

Sv: A propósito de nada
Axle San: Sluta, det är en katastrof-tackling. Sundhs karriär är troligen över. Blind side, axel i huvudet med fart. Såna tacklingar är anledningen till varför man inte vill att ungarna ska börja spela hockey..

Sen om det är avsiktligt eller ej, det kan man debattera. Larsson kanske vill sätta in en ren bröstvärmare på open ice. Men oavsett så bör han undvika den där.
+5
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: ”Sluta, det är en katastrof-tackling. Sundhs karriär är troligen över. Blind side, axel i huvudet med fart. Såna tacklingar är anledningen till varför man inte vill att ungarna ska börja spela hockey..”

Nej jag slutar inte, tacklingen är i mina ögon korrekt och på de bilder jag sett så tar det inte i huvudet och det absolut inte blind-side.
Sen är open-ice tacklingar ett otyg som borde förbjudas men det är en annan diskussion.

Hade inte Sundh blivit skadad så är jag övertygad om att det inte blivit någon avstängning.
+1
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan:
"Larsson kanske vill sätta in en ren bröstvärmare på open ice."

Ja, men varför? Vad är det för syfte? Hämnd? Väcka laget? Väcka sig själv? Vinna puck?
Vore intressant att höra...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Man är lite kluven i frågan. Sundh sänker huvudet en aning precis innan smällen och det är dessutom tveksamt om den kan betecknas som blind side.
Oaktsamt av Sundh och Larsson gör egentligen inget regelvidrigt, vad jag kan se.
Står med båda skridskorna i isen och ingen uppåtgående rörelse med axel/kropp.
En tackling som ser ut att vara ämnad att träffa axel mot kropp träffar sannolikt huvudet innan kropp, mkt pga att Sund sänker huvudet i ett läge då Larsson omöjligt hinner ändra sig sas.
Det man å andra sidan kan klandra Larsson för är att det utifrån bilderna ser ut som att han i god tid ser att Sundh inte är riktigt uppmärksam och att han därför borde ha avstått från att tackla öht.
Kan tänka mig att Larsson bestraffas för detta, dvs att han varit oaktsam och bortsett från ev konsekvenser av att tackla i det läget.
Sak bli intressant att se hur DN resonerar, ifall tacklingen nu öht tas upp där.
Kommentera