Brynäs IF

713507 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2110661

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Det är sorgligt.. Det Brynäs som varit den absoluta bästa föreningen på att ta fram unga och lovande spelare ur sina juniorled.
Vad fan har hänt med laget i våra hjärtan? Här har vi en kille som är från Gävle och är Brynäsare med en extremt lovande karriär framför sig som väljer college istället för Brynäs, som blir tvingad att välja college för att det finns för många medelmåttor i laget och inte får plats, som inte får chansen.
Anledningen till att vi vann SM-Guld 2012 var just våra egna juniorer, som nästan allihop spelar i NHL idag. Även 2017 var några av våra egna ledare i det laget och tog oss så förbannat nära det 14e.
På plan så ser det ändå lovande ut för framtiden och är inte speciellt rädd för att vi ska åka ur, och det ser jag som Andersson & Co´s förtjänst.
Men prioriteringarna vid skrivborden känns bara så förbannat fel och de som styr Brynäs borde fan i mig ta sig titt i spegeln komma tillrätta med vafan man håller på med och fixa till Sveriges finaste och anrikaste förening.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Sama: Nja, Brynäs har inte varit bäst på att få fram egna produkter. Vi hade väldigt starka tidiga 90-talistkullar men vi var inte ensamma om det. Det som vi lyckades göra med de kullarna var att behålla många spelare ett år extra. 8 svenskar draftades före Silfverberg men alla dom hade väl redan åkt över till Nordamerika 11/12. Det som man ska komma ihåg är att även om 90/91-kullarna var fantastiska så har Brynäs inte varit bland dom bästa i Sverige på att få fram talanger varken före eller efter det. Man skulle kunna se de kullarna som engångsföreteelser snarare än att Brynäs har varit bäst i Sverige på hockeygymverksamhet. 90/91 var dessutom enorma barnkullar där det som sagt fanns väldigt många bra spelare även i andra klubbar, som till skillnad från Brynäs fick fram många spelare även före och efter de kullarna. Det normala för Brynäs är att man får fram enstaka bra spelare och just därför måste man ta tillvara på typ V.Persson på ett bättre sätt.
Kommentera