Brynäs IF

713961 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2123802

Sv: A propósito de nada
Sama: Jag anser att man självklart inte ska förlänga med Descheneau. Intensiv scouting på billiga utvecklingsbara spelare, på lång sikt viktigt att ta upp juniorsatsningen ala 2008... Ekonomin att behålla kontrakterade spelare kommer förmodligen inte att räcka till, då ryker de som har utgående kontrakt, nästan per automatik... Visst kan vi fortsätta sitta på HS och gapa om nyförvärv och kontraktsförlängningar men vi har en verklighet post covid att möta...

Dessutom är nämnde spelare bättre i år än förra säsongen men handen på hjärtat: Han är ingen spelare som gör skillnad i det långa loppet...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
bradberry: Förstår din poäng. Vi får väl se hur bra han kan bli under resterande del av säsongen. Har en tendens av att blanda och ge lite för mycket..
Annars så blir det väl inga förlängningar överhuvudtaget.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry:
Jag håller med att det inte är i årets säsong som de stora ekonomiska problemen från covid blir som störst, utan nästkommande.
Problemet i år är att hitta finansieringen av utgifterna ”bara” - konsekvenserna av denna finansiering kommer att ligga tung framöver om det är lån/omfördelning/förskott som är lösning.

Men åter.
Det är ju dessa billiga chansvärvningar som delvis ligger till grund för att vi ligger där vi ligger.
Desch skulle vara en ny clark och därför togs ingen ny spets in, Molin skulle knacka på landslagets portar och därför fick vi ingen andrecenter, juniorer som solem och Birgersson tar upp plats (kanske inte ekonomiskt dock) som borde vigas åt andra lags stjärnjuniorspelare på 17-18 bast och som värvas lovas en plats i truppen men kanske inte i matchlaguppställningen istället för j18/j20, men att de får plockas ner och matchtränas där.)
Det och överskattade spelare som man tror har gammal nivå kvar i kroppen.

Det är ju när man har två bra 5or + målvakt kvar inför nästkommande säsong som man kan börja titta på spelare med spetspotential men som ännu inte visat det.
Tar Desch och Molin inte platsen från tidigare spets i förstalinora - dumpa dem och leta nya chansningar året därpå/ konkurrerar de sig till en position i topp 2 5orna, så låt de som blivit utkonkurrerade leta nya lag medan Bif leta nya chansningar att signa till platser i 3dje och 4dje 5orna året därpå.

Men det betyder också att ska man vara ett konstant topp 4 lag över tid så måste man ge sig in i budleken för att behålla stjärnor som tex clark och Palushaj som man vet levererar på topp.
Eller så måste man vara ärliga och säga att Brynäs inte har ekonomin och de andra förutsättningar för att vara ett topp 4 lag.
Men bygg den nödvändiga stommen (spetsen) först som tar upp istiden och fyll ut med utvecklingsbara potentialspelare sen.
Det är först och sist spelarna på isen som vinner matcher, inte styrelsen eller tränarna i båset - eller extremt överbetalda felvärvningar på läktarna i väntan på att de ska lämna frivilligt!
Kommentera

Sv: A propósito de nada
bradberry: Ser nästan fram emot post-covid (förutsatt att man håller sig kvar). Äntligen tvingas man satsa på juniorer igen efter och värva billiga utvecklingsbara spelare. Den här nuvarande strategin som man har kört på har varit katastrofal både på ett sportsligt och ekonomiskt plan.

Man borde rensa så mycket det går, även bryta kontrakt om det finns möjligheter till det.
Kommentera