Brynäs IF

713782 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2146489

Sv: BIF - MIF 11 feb 2021
Anders Berg:
Brynäs har många hemmamatcher och korta resor till bortamatcherna i slutet av serien....vilket borde gynna BIF
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: BIF - MIF 11 feb 2021
Ja det var skönt med vinst igår.

Poängen är välkommet, tyvärr har vi sämsta målskillnaden så vi måste hela tiden vara +1poängmässigt i bottenstriden.
Det är det som är biverkning när vi har en gameplan att stå som myskoxar runt Erson.
Vi får mindre farliga målchanser emot oss, men omställningarna blir det ju väldigt stressande då den tighthet som är vår styrka i försvaret vänds till vår nackdel då vi snabbt ska vända spelet. Då har vi ju redan motståndarna i knäet och med ryggen mot kortsidan har vi inget utrymme att vända upp på.
Med dump ut, eller värre - förlorad puck i egen zon, som följd.
Backarna dräller puck som det heter här inne.
Ofta när vi dumpat ut pucken måste vi dessutom också gå på byte så vi kan/hinner inte ställa upp ett försvar högre upp innan motståndarna är i mittzon på nytt.
Högt presspel hjälper egentligen inte heller för vid vunnen puck har vi inte kedjan samlad, och det är faktiskt sällan det spelet ger oss vunnen puck utan vi hamnar för eller senare vid Erson ochställer upp vårt myskoxeförsvar.
Hade vi bara vunnit pucken i mittzon hade vi haft ytan bakom oss att vända om på och vinna lite sekunderar att bygga uppstarten i spelet och på så vis kontrollera pucken in i anfallszon.

Vi behöver också få ett stopp på motståndarnas fart i vår zone och tvinga dem att passa puck, med brytningar från oss som följd - och kontringsmålchans.
Vårt myskoxeförsvar behöver därför tyngd, och det är därför ex Björk får så mycket istid tror jag - men det förklarar också varför han utmärker sig negativt vid omställningarna då han inte hinner hantera stressen. För puckkänsla har han då han har tid att kontrollera pucken i anfallszon. Lika Sigalet - han hanterade inte stressen, men tog ofta stopp mot honom.

Så även om hög press tycks ge oss några sekunder mer utanför egen zon, så tror jag, med detta spelarmaterial, det också är det som ger oss all tid i egen zon.
Räddningen ör myskoxeförsvaret och Erson. Havererar något av det en match så förlorar vi.

Av detta anser jag att en tekningssäker spetscenter är vad vi behöver mest med en backup till Erson (men den måste vara riktigt bra och kunna hålla fokuset 100% över en match.)
Klart att en målfarlig Palushaj hade suttit fint också, men jag tror vi måste att få in en spelare som kan göra skillnaden att minimera behovet av myskoxeförsvaret, genom att vinna puck innan vi hamnar i okontrollerat trångmål, typ en tekare.
Kommentera