Brynäs IF

712920 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2150206

Sv: A propósito de nada
Huge: Du har skrivit här på forumet sen hedenhös men har aldrig greppat vad forumet handlar om.

I det här fallet handlar det om att diverse fans för fram sina teorier, vissa mer underbyggda än andra. Det är just teorier eftersom INGEN har insyn i exakt vad som händer.

Teorin i fallet med värvningar i slutskedet av transferfönstret är ganska enkel, men jag bjuder på en SWOT-analys av läget.

Förutsättningar: Brynäs ligger pyrt till och riskerar att åka ut. Man behöver värva spelare för att hålla sig över vattenytan.

Styrkor: Trots att man bränt hela budgeten tidigare på ett felbyggt lag har fansen, för andra gången, samlat ihop pengar - en MILJON - för att laget ska kunna värva.

Opportunities: Det finns spelare på marknaden som är lediga. Lag som missar slutspel i KHL och finska ligan bjuder bland annat ut spelare.

Threats: Hot är såklart andra lag som också är intresserade av spelarna för att förstärka sina lag och komma före Brynäs i tabellen.

Sist har vi Weaknesses: Svagheten, det sista i analysen är såklart Sundlövs kompetens att lyckas värva någon spelare.

Styrkan och möjligheten fanns att värva. Kvarstår är då hoten från andra och svagheten i form av Sundlövs inkompetens.

I fallet med Lipton har jag väldigt svårt att tro att hotet från Oskarshamn överglänste Sundlövs inkomptens.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Kanske kan detta vara året som vi får den nystart som så länge behövts, på temat bryt ihop och kom igen. Tänker lite på Brynäs damlag vars verksamhet i princip höll på att försvinna för bara nåt år sen. Hur anställningen av ErikaGrahm totalt har förändrat förutsättningarna och nu är man ett topplag som i princip alla vill spela i. Vill passa på att hylla Erika för ett makalöst arbete!

Nyckeln för herrarna nu är förstås att först klara sig kvar i SHL, dels genom att prestera sportsligt och dels genom att klara ekonomin. Jag tror dessvärre att den senare kan visa sig vara den största svårigheten. Mot bakgrund av det så kanske det inte var så dumt att vi inte panikvärvade ytterligare spelare. Det finns en hel del hål att stoppa i...

Frågan är sen. Vem är herrarnas motsvarighet till Erika Grahm?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Och hur vet du att Sundlöv varit inkompetent i försöken att värva nåt under fönstret, när du inte har en jävla aning om vilka som varit lediga, vilka som velat komma hit, hur mkt dom krävt i form av istid och pengar, osv osv.
Det är ju DET som man så gärna vill har reda på, så att man kan försöka bilda sig en uppfattning om hur bra eller dåligt Sundlöv har agerat.
Jag kan ju lika gärna påstå att Sundlöv har agerat högst kompetent och klokt, med samma obefintliga insyn och kunskaper i frågan som du eller nån annan härinne har.
I övrigt påstår jag att Sundlöv har agerat mkt kompetent och klokt när han lyckats värva spelare som Billins, Palve och Harper. På rak arm kan jag inte hitta nåt annat lag som gjort lika bra värvningar, så det måste finnas en jävla massa inkompetenta sportchefer i dom andra lagen...
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Tar upp detta igen. Det är en massa folk som skyller på allt från tränare till sportchefens. Men har ni inte begripit vem det är som styr i en förening? Det är styrelsen!! Det ni skall börja med är att titta på vad det är för folk som sitter och styr. Jag ger er ett tipps på vad är för folk vi har där. Vi har bland annat en som har varit med om att budgetera in en förskingring (på har för mig att det var 21 miljoner) som heter Peter Bergström nuförtiden (han hette Peter Hasch tidigare). Han var ansvarig för utbildningsnämnden på den tiden, och nu sitter han och styr Brynäs!! Vad tror ni kommer att förändra föreningen??? Är det att ni sitter och spyr galla över allt och alla?? Utom de som sitter och styr??
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Det blir vinst ikväll med 4-2.
Kommentera