Brynäs IF

715753 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2156104

Sv: A propósito de nada
Petrov: Håller delvis med. Men trender går i allt och just nu är det mer effektivt att bygga på fart. Att SHL blir en begränsad liga är ju för att man ligger en bit ner i näringskedjan, så de flesta som kan kombinera fart och teknik, eller har en extremt bra spelskicklighet, lämnar ofta för NHL, KHL eller europa där man kan få mer betalt.

Håller dock med att ibland kanske det går lite väl fort idag för att spelarna ska klara av det. Men oavsett hur vi vill spela så måste vi få upp farten på spelarna, annars hänger man inte med. Jag måste säga att de som spelar bäst och roligast hockey just nu är Skellefteå. De lyckas kombinera ett spel i grymt tempo men med smartness. De är exempelvis väldigt bra att i bp komma ut och sätta press, något vi inte klarar av.

Rögle och Växjö spelar också ett bra spel med lite mer fokus på att kontrollera tempot. Men även dessa lag kan spela i ett högt tempo när så krävs.

För att avsluta med att kommentera det du började med, en stängd liga, så är den komplex. På ett sätt är jag beredd att hålla med. Samtidigt är den svenska idrottskulturen, att man kan åka upp och ner, något man bör hålla kvar. Kanske utöka med några fler lag och gå mot konferens-stuk?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Supportern: Jag tror att den Svenska idrottskulturen kan leva och frodas längre ner i seriesystemet. Ser inte riktigt att det är en motsättning. SHL är sedan många år en proffsliga som lever under helt andra förutsättningar.

Ett konferenssystem däremot skulle vara katastrof för oss ganska talrika Brynäsare långt bort från Gävle. I mitt eget fall är det redan nu bara 3-4 livematcher per säsong i Scandinavium (och kanske 3-4 i Jönköping). Hur många blir det med ett konferenssystem?
Kommentera