Brynäs IF

711075 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2187294

Sv: A propósito de nada
Efter att ha googlat lite om proportionslära (att få rätt proportioner om man vill rita en människa). Då är jag rätt säker på att domarna tog rätt beslut vid bedömningen av den höga klubban. Även om man lägger på en säkerhetsmarginal på en decimeter för att spelaren knäade lite och även lägger till att klubban skulle ha varit en decimeter under axelhöjd. Då blir det ändå hög klubba med minst ca en decimeters marginal.

Med tanke på hur bra grafik de brukar ha inom friidrott, med linjer som mäter kast och hopp och linjer som visar offside inom fotboll. Då kan jag tycka att de som videobedömmer borde få tillgång till liknande teknik (om de inte redan har det) så att de rätt snabbt kan bedöma såna här situationer på centimeternivå.

Med dagens teknik bör resultatet så klart kunna presenteras i en fryst bild, med linjer utlagda för att visa hur långt över eller under ribban som klubban träffar pucken. Kan de VAR-bedöma offside på centimeternivå inom fotbollen, så bör ju inte var så svårt att använda samma teknik för att bedöma hög klubba vid mål.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Enaranger: Ribban är 127 cm över isen och Sandberg har klubban över axeln när han styr. Han stod inte på knäna, han är inte onormalt kort, målet låg inte på en kulle osv. Så ja, proportionsläran bidrog säkert till att målet underkändes.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Enaranger:

dagens AR/VR borde få större betydelse vid svåra bedömningar
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Ligger såhär på natten och tänker... Minns den här känslan så tydligt från finalen. Vi vinner match 5 och åker hem till Gävle där allt kan avgöras. Jag var övertygad om att vi skulle fixa det, man hade en annan tro på laget då. Nu är jag livrädd för att behöva åka ner till Jönköping igen.
Kommentera