Brynäs IF

714004 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2187310

Sv: A propósito de nada
Pelle Borås: Kommer också att sakna matcherna i Jönköping om HV åker ur men jag kan leva med det bara jag får se Brynäs i Scandinavium. Sen tycker jag att hela "kvalserien" är ett stort skämt. Skall man nu han en öppen liga (vilket jag inte tycker) så borde i alla fall de bästa i HA få mäta sig mot de sämsta i SHL innan man skickar ut något lag från SHL. För att citera Tommy Sjödin så är det här en jävla pajasregel som nån jävla pajas hittat på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Petrov: Oavsett hur det konstrueras blir det fel. Är det rimligt att lag från allsvenskan med så mycket sämre ekonomiska förutsättningar ska kunna konkurrera med ett SHL lag över sju matcher?

Jag är som du mer och mer inne på en stängd liga. Sen har jag inga problem att utöka med lag från allsvenskan som har potential och förutsättningar. Jag saknar fokuset på slutspel och toppstrid. Det mesta fokuset ligger på nedflyttningsstriden, både under säsong och nu när play off matcherna är igång. Det passar kvällstidningarnas dramaturgi väldigt bra. Det spekulerades tom om att HV, om möjligheten fanns, skulle offra sitt SM-Guld från 2017 mot en biljett i SHL- 2021/22.
Nuvarande system ger inte bottenlagen något andrum att bygga om sina lag i lugn och ro utan i panik går klubbarna in i en negativ spiral med kortsiktiga beslut som förr eller senare, med få undantag, leder till degradering.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Kommer bli så skönt om hv åker ur. Jag har aldrig gillat den klubben. Tänker främst på 95, 2017. Men sen jönköping överlag, kristligheten som det utstrålar. Blä
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Petrov: det hade varit logiskt om vinnarna av HA slutspelet fått möta förlorarna av Play-Out i bäst av sju, det vore optimalt.
Kommentera