Brynäs IF

713254 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2187719

Sv: A propósito de nada
Mickis: Nej jag hatar inte (gud vad jag är less på negativa omdömen numera så fort man inte tycker lika...) .

Dock är klubbverksamheten i SHL nu på 150 MSEK -nivån med många ”civila” anställda, junior och damverksamhet m m. SHL skulle må mycket bättre om man kunde agera mer långsiktigt.Som det är nu är det ju en ren katastrof för en sådan verksamhet om man åker ur. Precis ALL fokus måste ju nu i SHL inriktas på omedelbar närtid - inget utrymme att ta kortsiktiga smällar nån säsong för att investera och bygga långsiktigt. Sorry, för mig är det uppenbart att dagens system kommer att ändras åt det stängda hållet.

Det var inte min mening att oroa dig genom att framföra en avvikande åsikt.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Du oroar mig inte alls. Finns ju noll nerv med en stängd liga! Du vill se derby men hur upphetsande skulle det vara att möta Leksand när vi skeppet bort våra bästa spelare för att vi redan ligger näst sist och inte kan nå slutspel? Visst är det företag med omsättningar över 100 miljoner och det är en problematik. I marknadsekonomin går den svagare under lr i det här fallet åka ner en serie och med en chans att börja om.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Men det fungerar ju inom fotbollen som har ännu högre omsättning i flera fall? Det känns konstigt att ishockeyn är den ända sport som inte klarar av att leva på annat sätt än ur hand i mun. De lag som sköter sig och har skicklig personal behöver ju inte oroa sig för detta anser jag, men om de missköter sig varför skall det finnas ett skyddsnät? Fallskärm finns det redan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Ett system med upp och nedflyttning kombinerat med ett lag som varit i högsta serien 10 år i rad blir permanenta kanske vore någonting?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Svensson_62: Men, bara för att man har en stor omsättning ska man inte kunna misslyckas? Jag tror att nerven med upp/ned-flyttning är oerhört viktig i vår idrotts-själ. Jag tror intresset tynar bort(förutom de invalda klubbarna) om vi inte har någon rotation/frisk luft mellan serierna. Är pengar viktigast så ska väl guldet varje år gå till den rikaste klubben, varför ska vi spela om det?
Kommentera