Brynäs IF

713195 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2188434

Sv: A propósito de nada
Brynäsbrynäs: Jag menar civila tjänster inom organisationerna. Som det är nu kan du göra ett fantastiskt jobb inom en organisation, men ändå få sparken, eftersom SHL-laget kan göra en dålig säsong och åka ur SHL. Det betyder att SHL-klubbarna är osäkra arbetsplatser. Det säger sig självt att det blir svårare att locka kompetens till en så osäker arbetsplats, och det säger sig självt att ju högre kompetens inom klubbarna, ju bättre för svensk hockey.

De flesta väljer en säker arbetsplats framför en osäker arbetsplats om arbetsuppgifterna och lönen är liknande. Jag tror att det är en del av förklaringen till varför kompetensen inte är högre än vad den är inom idrotten. Vill inte gå in på individer, men man kan lugnt säga att många som sitter på tunga poster i klubbar skulle ha svårt att få lika bra jobb på den civila arbetsmarknaden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: För civila tjänster så är nog min åsikt att de som är sportsliga (sportchefer, scouter osv) antagligen är samma personer oavsett, visst en del kanske väljer bort yrket på grund av de orsaker du nämner men jag dels så tror jag inte att jobben blir säkrare för att ligan är stängd (se vad Buffalos ägare gjorde förra året) och dels så tror jag att dom flesta personerna inte ser ett jobb inom näringslivet som lika intressant.

När det gäller mer marknadssidan/drift sidan så stämmer det nog i högre grad men jag ser jag inte riktigt hur starkt kopplat det är till Svensk hockeys bästa. Bättre säljare, ger högre inkomster osv men jag vet inte vad det egentligen leder till utöver något ökade löner till i huvudsak samma spelare. Kanske någon mer import och någon ytterligare svensk som väljer SHL, men att jämföra detta med att en bred hockey med intresse ner i divisionerna...
Kommentera