Brynäs IF

712629 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2188441

Sv: A propósito de nada
Peja: För civila tjänster så är nog min åsikt att de som är sportsliga (sportchefer, scouter osv) antagligen är samma personer oavsett, visst en del kanske väljer bort yrket på grund av de orsaker du nämner men jag dels så tror jag inte att jobben blir säkrare för att ligan är stängd (se vad Buffalos ägare gjorde förra året) och dels så tror jag att dom flesta personerna inte ser ett jobb inom näringslivet som lika intressant.

När det gäller mer marknadssidan/drift sidan så stämmer det nog i högre grad men jag ser jag inte riktigt hur starkt kopplat det är till Svensk hockeys bästa. Bättre säljare, ger högre inkomster osv men jag vet inte vad det egentligen leder till utöver något ökade löner till i huvudsak samma spelare. Kanske någon mer import och någon ytterligare svensk som väljer SHL, men att jämföra detta med att en bred hockey med intresse ner i divisionerna...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Brynäsbrynäs: Vad gjorde Buffalos ägare? Sparkade massa personer? Är det applicerbart ur ett svenskt perspektiv? I USA sparkar man folk till höger och vänster på vanliga företag också.

De flesta ser inte ett jobb inom näringslivet som lika intressant som ett jobb i hockeyklubb. De ser näringslivet som MER intressant. De flesta brinner inte för hockey. Det finns många poster i Brynäs som inte är säljare. Om vi tar klubbdirektör som exempel. Hur många av Brynäs klubbdirektörer genom åren tror du har ett CV som gör de aktuella som chef över företag med ~160 miljoner i omsättning?

Och nej jag syftar inte bara på Campese, menar mer generellt. Om Campese skulle få gå tror jag inte att företagsledarna står i kö för att få ersätta honom.
Kommentera