Brynäs IF

714940 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2196725

Sv: A propósito de nada
Axle San: Ska vi skylla även detta misslyckande på tränarna? På Peter Andersson och Stråhle?

Brynäs har haft ett brett spann av tränartyper de senaste åren. Det som alla har gemensamt är att de inte har fått gruppen (Brynäs stomme) på sin sida och att alla har lyckats i andra klubbar.

Någon gång måste man väl fatta att det är spelarna det är fel på och inte tränarna?

Den stora taktiska synden 20/21 var ju ett försöka spela ett modernt spel, ungefär som nästan alla andra i hela SHL har implementerat på ett framgångsrikt sätt. Brynäs åldrande, långsamma och oskickliga spelartrupp klarade inte av det.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Vilket också osökt pekar på de problem som vi haft med sportchefsrollen då det är där ansvaret för spelartruppen ligger till syvende och sist.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Nejnej det är väl Alcén och Mannbergs fel?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Ja, sjukdomsinsikten i föreningen är helt snedvriden.

På plats 257 av möjliga orsaker till dåliga placeringar hittar vi spelartruppen. Strax efter fel klubbtejp och färg på hjälmarna.
Undra hur TJ kunde lyckas så bra med truppen 2012 och sedan helt plötsligt vara sopslut som tränare..?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Det handlar nog mycket om hybris tror jag, först och främst måsta vi inse att vi är ett bottenlag och har varit de senaste säsongerna (det är ingen tillfällig svacka).

Jag tror att om vi gått in i serien med samma ödmjukhet, spelsystem och inställning som Oskarshamn så hade vi med denna trupp istället för kval absolut kunnat utmanat om en åttondelsplats istället, vi hade med stor sannolikhet undvikit kval.
Jag ser laget som en grupp som består av tränare och spelare och alla är ansvariga, i med som motgång.

Kanske detta kval blev en väckarklocka för hela organisationen om att vi faktiskt är åkaurdåliga och inte kommer att strössla Gävle med guld de närmaste åren.
Kommentera