Brynäs IF

713958 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2197406

Sv: A propósito de nada
Positiv till Eklind. Såg jäkligt mycket Mora sista tredjedelen av HA och blev rejält nöjd när han ryktades till oss. Han är bara 22 år ung och är påväg UPPÅT. Kom igen nu ge grabben en chans.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
LKV: Tycker det finns två sidor av den här värvningen.

Första är att det är denna typ av värvningar Brynäs ska göra, såg kvalet med Mora och han imponerad verkligen. Kanske hade behövt ett år till i HA innan han tog steget, men han kan göra nytta i tredje eller fjärdekedjan med sin tyngd.

Den andra sidan av myntet är att truppen redan är väldigt fylld av rollspelare längre ner i hierarkin. Om tanken är att man ska bryta kontrakt är den här värvningen klockren, om man inte blir det tyvärr bara utfyllnad som vi redan har för mycket av.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
LKV: Absolut inget ont om grabben. Han har gått mest i 3dje med inhopp i 2dra i Mora och får nu en chans att lira i shl och tar den, vilket är ett smart beslut för honom.

Brynäs däremot behöver 5or på isen som är så pass bra att de inte tvingas bli nertryckta och utspelade.
Om Eklind varvas med kvist i 3-4dje linan - vad tillför han då i årets lagbygge när vi desperat behöver få in spets som petar ner och/eller kompletterar och lyfter nuvarande spets? Vi har inte plats för spelare som kanske kanske kan bli spets om 2-3år för vi pendlar på sista platsen.
Rögle, Växjö osv osv däremot kan ta in 2-4 stycken HA-spelare och hoppas att en, två slår sig in i 3dje femman och ändå ha en topp 6 trupp. Dessutom skulle nog dessa ha-spelare sälja sig billigare till ett topplag än till ett bottenlagsom Brynäs som troligen behöver betala överpris för samma spelare i en dragkamp.

Brynäs måste bygga bättre lag från ett år till ett annat innan de kan börja värva spelare som kommer att tillföra något när det blommat ut, om de blommar ut.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
LKV: Är ju egentligen den här typen av värvningar man borde göra för de lägre kedjorna. Ung, utvecklingsbar och kostar förmodligen inte skjortan. Visst finns risken att han blir en ny Zetterberg/Lindelöf men ekonomiska smällen blir åtminstone inte så stor. Klart värre att ha spelare som Mannberg och Pettersson som närmar sig 30-sträcket och dessutom troligtvis lyfter förhållandevis höga löner med tanke på vad de bidrar med.

Sen är ju problemet nu att det redan är rätt fullt med spelare för de lägre kedjorna. Vet inte riktigt hur nya sportchefen och tränarna ska lösa det pusslet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
LKV: Jag hade varit bra mycket mer förväntansfull om jag 1. visste vem dem nya tränarna var och 2. om Brynäs ”track record” med värvningar från HA var positivt sedan innan. Ingen tvekan om att Eklind är en bra spelare
Kommentera

Sv: A propósito de nada
LKV: Eklind kan vara en bra värvning, sen hoppas jag att man pratat med Lööke. Han är redo för SHL.
Kommentera