Brynäs IF

711076 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2197735

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Brynäs bygger sin backuppsättning med defensiva, stabila (stabbiga, ospelskickliga) backar och någon enstaka skridkostark, spelskicklig tvåvägsback.

Topplagen bygger sina backuppsättningar med skridskostarka, spelskickliga tvåvägsbackar och någon enstaka defensiv, stabil (stabbig) back.

Brynäs ligger väldigt långt efter där. Det är ju i grund och botten en hockeyfilosofisk fråga för sportchefen. Brynäs har kört vidare så som man gjorde förr i tiden, andra lags ledningar har sett hur spelet utvecklats.

Kan inte finnas något lag i hela SHL som har lika många långsamma forwards som Brynäs heller.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:
Ang långsamma och snabba.
Nu har jag inte en lista på snabba och tillräckligt spelskickliga spelare (backar eller forwards) framför mig men känslan är att det är många klubbar som slåss om samma (få) spelare som matchar beskrivningen.
Då kommer man till hur många klubbar som är intressanta för de spelarna?
Lag 13 i SHL?
Vad finns det att konkurrera med i nuläget?
Ett talangfullt lovande lag?
Ett talangfullt coaching team?
En modern och kreativ sportchef?
En framåt förening?
En hänsynslöst entusiastisk supporterskara?

Hur många fördelar går att bocka av?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: “Topplagen bygger sina backuppsättningar med skridskostarka, spelskickliga tvåvägsbackar och någon enstaka defensiv, stabil (stabbig) back.”

Även en renodlad defensiv back som Lesund i RBK har ju tagit enorma kliv i spelet med puck den här säsongen och i slutspelet. Det visar ju vikten av att vara i en utvecklingsbar miljö med tränare som tror på en och låter spelarna göra misstag för att det är gynnsamt i längden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: ” Topplagen bygger sina backuppsättningar med skridskostarka, spelskickliga tvåvägsbackar och någon enstaka defensiv, stabil (stabbig) back.”

Men så var det ju detta med alla jävla chansvärvningar som antas ha potential att direkt höja nivån i laget. Hade Desch varit en ny clark och hade lindelöf varit antagen toppback och sen zetterberg levererat mål osv osv så..
..det problem du nämner är lika sant som att vi saknar spelare som kan axla chansvärvningarnas roller först året om det går dåligt för dem på tilltänkt position och/eller kan lyfta dem att nå denna antagna potential.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Gynge eller Rosén är ju inte snabba heller. Men smarta. Man måste få ett spel där pucken gör jobbet.
Finns ingen spelare ssomär snabbare än pucken och ett bra spel.
Kommentera