Brynäs IF

711072 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2208167

Sv: A propósito de nada
munkas: Makita
Brynäs trupp är inte urusel. Brynäs spelade uruselt.
Ingen av spelarna i truppen nådde upp till sin nivå. Några som Bertilsson och Ersson nådde godkänd nivå men alla andra presterade under sin nivå.
Ingen spelare, förutom möjligen Ersson igen, hade en positiv utveckling. De få som var på väg åt det hållet fick ingen speltid.
Med rätt förutsättningar, vilket inkluderar ett par värvningar och förstås ett bra ledarskap, så finns det en bra potential i laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Tror det är farligt att ha en övertro på nuvarande spelare. Många kommer bli ett år sämre, inte ett år bättre. Brynäs har 6 spelare som är 32+ och vi kan inte räkna med att begränsade spelare som Mannberg, Pettersson etc kommer att utvecklas. Tvärtom innehåller nästan alla andra SHL-trupper mer utvecklingsbara spelare än Brynäs.

Forwardssidan är snudd på katastrofal och jag tror inte att spelare som Rödin och Scott kommer få vara skadefria nästa säsong heller. Tvärtom, när spelare råkar ut för skador kommer ofta fler skador som brev på posten. Och det värsta med forwardssidan är att den kanske till och med är spikad. Det mesta talar alltså för att forwardsuppsättningen som Brynäs inleder 21/22 med kommer vara klart sämre än den man avslutade 20/21 med.

Boumedienne kommer säkert hitta en bra målvakt, men det kommer bli svårt att förbättra den positionen, med tanke på att man redan hade en bra målvakt i form av Ersson. Möjligtvis att Andrén kan höja sig och avlasta på ett bättre sätt än 20/21 då avlastningen var obefintlig.

Hoppet står framförallt till backsidan, där man bara måste hitta några spelskickliga tvåvägsbackar och strunta i att kontraktera fler begränsade defensiva backar. Om man inte gör det har jag noll förhoppningar om att Brynäs ska kunna spela bra hockey nästa säsong.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
KalleTeodor: Brynäs trupp kan förstås ha varit bättre än placeringen förra säsongen med all skit som drabbade Brynäs.
Problemet är att till kommande säsong så kan också lag som Linköping, Oskarshamn, Malmö och Djurgården lyfta sig ett snäpp. Gör de det så måste vi lyfta oss två snäpp bara för att komma ikapp och tre snäpp för att komma om.
Det plir ingen promenad i parken detta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Nye tränaren intervjuades i P4 SR Gävleborg nyss.
Det går ju att lyssna i efterhand på något sätt.
Intervjun var i ca 5 minuter någon gång mellan kl. 15.45 och 15.43.

Kanske har de en separat länk till intervjun någonstans.
Kommentera