Brynäs IF

713200 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2208289

Sv: A propósito de nada
munkas: Det här är ett intressant citat: "Jag skulle inte använda ordet utmaning. Yrket ishockeytränare är inte krävande. Att jobba inom till exempel sjukvården är det. Jag skulle säga att mitt jobb är intressant. Man kan hävda sig på många sätt och så mycket hänger på vilka spelare man har. En dålig tränare kan ligga högt upp i tabellen med sitt lag och tvärtom."

Det är just det här som Brynäs vägrar begripa. Man byter bokstavligen ut varenda anställd som inte spelar hockey, men behåller i stort sett samma trupp och tror att allt kommer att bli så mycket bättre. Manners CV visar att han är en bra tränare, men som vanligt verkar Brynäs tro att bara man byter ledarstil (för vilken tur i ordningen?) och gör några taktiska justeringar så kommer massa spelare att bli mycket bättre. Det är dumt på så många plan, inte minst eftersom truppen innehåller massa gammelgäddor som rent realistiskt kommer bli ett år sämre till nästa säsong, och inte ett år bättre.

Det ska självklart vara ordning och reda utanför isen, men den storstädningen som man har gjort på kansliet borde även ha gjorts i spelartruppen. Där finns spelare som inte är i närheten av att hålla måttet men ändå blir kvar år efter år. Kravbilden och konsekvenserna för att inte hålla måttet verkar vara mycket hårdare om man är civilanställd än om man är välbetald hockeyspelare.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Kan Manner ta med sig ett par finska backar i klass med Marko Tuulola, som var högst bidragande till att Brynäs tog guld 99, kan det nog förändra mycket. Gunderson saknas ju enormt. Ett par backar som kan få pucken på mål med nästan varje skott skulle vara guld värda. Hur många backskott gick på mål senaste säsongen? Det var vint och snett för det mesta.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: då kommer följdfrågan, är han tillräckligt tuff för att sätta press på blivande sportchef eller bombom att göra sig av med folk. Tveksamt, kändes väldigt mys, att se människan, våga misslyckas osv osv.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Skiten rinner uppifrån
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:

Visserligen helt annan sport.
Men Kalmar FF i fotbollsallsvenskan har ju ryckt upp sig rejält den här säsongen, med ett annat sätt att spela och en annan tränare. Har dock ingen koll på hur många spelare de bytt ut och om de gjort några värvningar av meriterade spelare. Men det visar ju i alla fall att det inom lagidrott går att förbättra sig från en säsong till nästa. Nu är ju inte säsongen över. Så Kalmar kan ju fortfarande sjunka i tabellen.
Kommentera