Brynäs IF

712752 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2208276

Sv: A propósito de nada
Axle San: Man ska nog passa sig för att bli alltför fäst vid den nya coachen. Jag tippar på att han får gå i början på december, efter att spelarna inte riktigt kommit upp i nivå.
En positiv sak som jag har tänkt på är att spelare i Brynäs, som har spelat ett par säsonger, behärskar 12 olika spelsystem. Det måste ju vara ovärderligt om man ska förändra en matchbild. 👍
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
munkas: Det här är ett intressant citat: "Jag skulle inte använda ordet utmaning. Yrket ishockeytränare är inte krävande. Att jobba inom till exempel sjukvården är det. Jag skulle säga att mitt jobb är intressant. Man kan hävda sig på många sätt och så mycket hänger på vilka spelare man har. En dålig tränare kan ligga högt upp i tabellen med sitt lag och tvärtom."

Det är just det här som Brynäs vägrar begripa. Man byter bokstavligen ut varenda anställd som inte spelar hockey, men behåller i stort sett samma trupp och tror att allt kommer att bli så mycket bättre. Manners CV visar att han är en bra tränare, men som vanligt verkar Brynäs tro att bara man byter ledarstil (för vilken tur i ordningen?) och gör några taktiska justeringar så kommer massa spelare att bli mycket bättre. Det är dumt på så många plan, inte minst eftersom truppen innehåller massa gammelgäddor som rent realistiskt kommer bli ett år sämre till nästa säsong, och inte ett år bättre.

Det ska självklart vara ordning och reda utanför isen, men den storstädningen som man har gjort på kansliet borde även ha gjorts i spelartruppen. Där finns spelare som inte är i närheten av att hålla måttet men ändå blir kvar år efter år. Kravbilden och konsekvenserna för att inte hålla måttet verkar vara mycket hårdare om man är civilanställd än om man är välbetald hockeyspelare.
Kommentera