Brynäs IF

705140 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2212950

Viktigt att det blir rätt nu
”Brynäs kan bättre”:s Hans-Göran Karlsson verkar vara en stridbar man med hårda nypor som dessutom kackar i eget bo. Är han verkligen rätt man att välja in i en styrelse nu?

Uppenbarligen var han högst inblandad i att Sven Engwall, som nu föreslås som ordförande av valberedningen, lämnade Brynäs år 2013. Själv lämnade Hans-Göran Karlsson Brynäs år 2015 efter att Brynäs gjort minusresultat år 2014 och fyra administrativa tjänster tagits bort på grund av detta.

Han gick vidare till att bli näringslivschef i Söderhamn. Där kritiserades han för sin ledarstil efter utredningar om arbetsmiljön. På våren 2020 valde Hans-Göran Karlsson att säga upp sig med omedelbar verkan. Hans-Göran önskade vara arbetsbefriad under uppsägningstiden vilket beviljades. Kostnaden för kommunen för detta blev omkring 550 000 kronor.

Det är så viktigt att det blir rätt nu med styrelse och alla tjänster som ska tillsättas i Brynäs att jag inte kan låta bli att gräva. I mina ögon ser det inte ut som att Hans-Göran Karlsson kan bidra till att Brynäs kan bättre.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigt att det blir rätt nu
Malken:
"Det gäller som du säger att välja rätt person till rätt roll, ingen paradgren för Brynäs."

Hann fan inte skriva det förrän Alcén dyker upp som... Sportchef?
Nu jävlar får du gräva, Malken!

Alcén
Lindström
Kommentera

Sv: Viktigt att det blir rätt nu
Malken:
Intressant gräv!
Du skulle bli lite trovärdigare om du grävde lite bredare när du ändå håller på:

"Hans-Göran har under sin tid som klubbdirektör i föreningen gjort ett fantastiskt jobb, och det är mycket tråkigt att han slutar, säger Jan-Erik Silfverberg, styrelseordförande i Brynäs IF. En av hans stora förtjänster under åren i Brynäs IF är att han satt en ordentlig organisation med mycket kompetenta medarbetare i föreningen. Vi tackar Hans-Göran för hans mycket goda arbete, och önskar honom lycka till i hans fortsatta karriär.

Hans-Göran Karlsson började som styrelseledamot i Brynäs IF säsongen 05/06. Efter nästan tre år i styrelsen gick han in som tf klubbdirektör under säsongen 07/08 som var en mycket rörig säsong för föreningen med bland annat kvalspel och ett stort negativt resultat. Efter den säsongen tillträdde han sedan som klubbdirektör i juli 2008. Under hans ledning har föreningen utvecklats mycket positivt och Brynäs IF är idag en stabil förening med ett eget kapital som klarar elitlicensen med god marginal. Åren som klubbdirektör har inneburit både ekonomiska stålbad, omorganiseringar likväl som ett fantastiskt 100-årsjubileum, en blomstrande juniorverksamhet och ett SM-guld för A-laget 2012."

Finns plus och minus på alla kandidater.
Det gäller som du säger att välja rätt person till rätt roll, ingen paradgren för Brynäs.

Kämpa på!
Kommentera

Sv: Viktigt att det blir rätt nu
Malken: Intressant historisk exposé kring ekonomin över tid. Upp och ner men så illa som det är nu har det aldrig varit.
Kommentera

Sv: Viktigt att det blir rätt nu
Malken: Du har väl även Kangas som var i vart fall delaktig i att anställa Campese. Dessutom drev han enligt info på åsen självsvåldigt igenom att anställa Dacke i stället för kompetentare alternativ - Dacke anställde Sundlöv… Brynäs kan bättre!!
En ny styrelse är helt OK, men bättre än detta kan vi.
Kommentera

Sv: Viktigt att det blir rätt nu
Malken: som jag har förstått det anställde han folk för att slippa göra något själv och personalkostnaden ökade. Tycker inte han har något bra track record (och nej jag tycker Inter heller Lorentz gjort det bra) Tycker att valberedningens val är bättre (sitter i ett börsnoterat bolag vilket är något helt annat med alla regler än ett onoterat bolag)
Men det är sjukt svårt att få rätt uppfattning om hur en person funkar utan att sett den in action
Kommentera