Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2213010

Sv: Viktigt att det blir rätt nu
Det finns ju å andra sidan en rätt stor framtida potential när det gäller intäkter (så länge vi spelar kvar i SHL). Vi har alltså jämfört med säsongen innan ca 21 mkr lägre intäkter från restaurangen. Och ca 23 mkr lägre intäkter när det gäller matchintäkter (publik).

Det där uttalandet om att arenan egentligen inte är värd någonting förrän den säljs. Det innebär ju i praktiken att vi i så fall haft ett negativt eget kapital på drygt 100 mkr ett stort antal säsonger nu.

De som anser att Brynäs borde ha kunnat gå plus minus noll i resultat den här säsongen. De får gärna redovisa var/hur ytterligare 23 mkr i utgifter skulle ha kapats bort. Det hade kanske varit möjligt på något sätt? Men det är ju inte lätt att bara kapa bort 30 mkr utgifter från en säsong till en annan (då 14 mkr kom in i statligt stöd).

Ska i alla fall bli intressant att se om Brynäs och HV:s statliga stöd för förlorade intäkter vid kvalmatcher som spelades, blir lägre eller högre än vad Leksand och Oskarshamn fick i statligt stöd för förlorade intäkter vid kvalmatcher som aldrig spelades.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Viktigt att det blir rätt nu
Enaranger:
Du som är statistiker kikar väl på vad övriga lag har pysslat med under pandemin?
Ökar lagen sina personalkostnader eller minskar de kostnader? Krympte de spelartruppen eller växte den. Fasta kostnader? Rörliga kostnader?

Man blir ju nyfiken att gräva lite.
Det är viktigt att det blir rätt nu.
Kommentera