Brynäs IF

705114 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2213612

Sv: Uppriktigt orolig
Peja: Att utgå från att Alcén kommer att göra samma misstag som Dacke gjorde med honom, är att förminska Johan. Han lurade ju skjortan av Dacke, troligen är han så strretsmart så han ser igenom skitprat.

Det kanske är Alcén istället som kommer rensa utav helvete i truppen.
Det vet vi ju inte.

Om detta nu är sant så skulle jag bli MYCKET förvånad om JB har satt sitt namn på denna uppgörelse utan att han vet vad han gör.

Om detta med Johans utbildning.
Har svårt att hitta om Tjomme har så mycket mer skola, kan ha missat men vet inte.
Kan ta min chef som exempel.
Oduglig som målare, men en jävel på att vara arbetsledare.
Vi trodde ALDRIG att det skulle gå.

Jag är säker på att Alcén kommer få hjälp med det ekonomiska arbetet i början isf.

Det kanske är bluff oxå..
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Uppriktigt orolig
mk: Jag vet inte vad Tjommen har för utbildning, men konstaterar att det var ett cirka 6-årigt glapp mellan att han slutade spela och att han började chefa i Djurgården. Rimligtvis lärde han sig något under de åren och dessutom hade han ju - precis som Abbott i Rögle - inte nyss spelat med alla som han helt plötsligt blev chef över.

Det här med utbildning som krav på sportchefen tycker jag är intressant, inte minst eftersom Brynäs nyligen kommunicerade ut att sportchefen gärna skulle vara akademiker. Det är så typiskt Brynäs att kasta rimliga krav i sopkorgen och ta in en gammal spelare som inte uppfyller kraven istället.

Tänk dig att du går gymnasiet med en person i årskull ett och två, och det tredje året blir den personen rektor på skolan. Det är Alcén-scenariot.

Vi vet inte om det var Alcén eller hans agent som förhandlade med Dackell, men vad vi vet är att Alcén aldrig har förhandlat med någon spelare utifrån en chefsposition och att Dackell skrev många allmänt dåliga kontrakt.

Jag minns även Alcéns matchintervju efter andra raka segern, eller vad det var, tidigare under den här säsongen när han menade att de hade visat alla som tvivlat på laget osv. Det var tydligt att han trodde stenhårt på lagets kapacitet. Det är långt ifrån säkert att spelarna som är inne i bubblan kan se på lagkamraterns prestationer på ett objektivt sätt, angående t.ex Andersén.

Och nej, jag förminskar inte Alcén, jag bara gör en bedömning av hans lämplighet utifrån tillgängliga fakta. Varför ska man vara positiv till en rekrytering som inte ens uppfyller klubbens egna kompetenskriterier?
Kommentera

Sv: Uppriktigt orolig
mk: Lite likt att allsvenskan alla kategorier största "dåre" sadlade om och blev domare på toppnivå. (Wessner)
Den såg man inte komma heller :)
Kommentera