Brynäs IF

713200 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2218071

Sv: A propósito de nada
Aaaa: Om vi jämför med laget som höll på att åka ur SHL:

- Nya tränare som förhoppningsvis funkar bättre.
- Gammalt lag där många spelare blir ett år sämre istället för ett år bättre.

Målvakter: Ersson vs Vehviläinen. Jämnt skägg, i bästa fall?

Backar: Genoway & Bergman vs Billins, Andersén, Ingman. Kanske lite bättre spets med Genoway?

Forwards: Eklind & Olesen vs Jaedon, Harper, Persson, Alcén. Hmm...

Sammanfattningsvis är det väldigt svårt att vara positiv inför den kommande säsongen. Som vanligt står hoppet till att en tränare ska vifta med ett trollspö och utveckla massa spelare. Det är dock svårt att se vilka spelare som skulle vara så himla utvecklingsbara i denna trupp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jag har roat mig att jämföra förra säsongens lag med kommande säsongs lagbygge detta är vad jag kommit fram till;

- Nya och klart mer meriterade tränare är ett plus på bänken..
- Rutinerat lag där många yngre spelare blir ett år bättre.

Målvakter: Ersson vs Vehviläinen. Bör vara en uppgradering.

Backar: Genoway & Bergman vs Billins, Andersén, Ingman. Ser klart bättre ut denna säsong och Genoway är spets rakt igenom.

Forwards: Eklind & Olesen vs Jaedon, Harper och några till, tillsynes ett tapp men Jaedon och Harper är inga lirare att räkna med i motgång.

Sammanfattningsvis är det väldigt svårt att vara negativ inför den kommande säsong. Äntligen har vi både en klassmålvakt och klasstränare, viktigt! Sen kombinationen av rutin och de yngre killarna som knackar på dörren tycker jag känns spännande.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag väljer nog att vinkla det lite mer positivt än dig. På målvaktssidan ska vi inte glömma bort att Ersson var väldigt ojämn förra säsongen. Vissa matcher var han totalt outstanding, medan i andra matchet kunde han släppa in enkla mål. Kan såklart bero på trötthet av att han blev sönderpepprad med skott i många matcher, men ändå. VV har mer rutin och bör således var mer stabil men har samtidigt en väldigt hög uppsida. Sen ska vi inte glömma bort faktorn att PA inte ville förlänga med Ersson. Det beslutet har jag totalsågat här förut och det vidhåller jag givetvis, men det säger ändå någonting om att Ersson kanske inte var den där tryggheten i mål.

Backsidan är såklart en jätteuppgradering och det baserar jag enbart på Genoway som är en klassback i SHL. Billins missade mer än halva serien då han inte värvades förrän efter jul och dessutom borta med en skada ett par veckor. Ingman spelade ingenting och Andersén var klappkass. Lägg dessutom till att Björk och Hedberg har fått ett års till utveckling och bör bara kunna bli bättre denna säsong. Deras spel i kvalet var på en helt annan nivå när dom fick en tränare som verkligen trodde på dom.

Forwardsidan givetvis sämre denna säsong än förra. Men det förvånar mig inte om man värvar in ett par spelare under säsongen, på samma sätt som man gjorde med Gunler, Harper och Palve.

Om Bom-Bom lämnar oss nu så gör han det med ett sjuhelvetes bra eftermäle. Kommer in som en kung i kvalet, räddar oss kvar i SHL, lyckas värva Manner mitt i mediastormen då Brynäs fullständigt kastades under bussen av media, värvar Genoway och VV.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Anton rödin - Greg Scott - Patrik Berglund/?

Nicklas Danielsson - Oula Palve - Emil Molin

Noel Gunler - Tomi Sallinen - Nick Olesen

Oscar Eklind - Linus Ölund - Daniel Mannberg

Extra: Birgersson, Ljungcrantz ,Kvist


Chey Genoway - Simon Bertilsson

Marcus Björk - John Nyberg

Julius Bergman - Kristoffer Berglund

Tom Hedberg -  ?



Mv:

Veini Vehviläinen

Viktor Andrén

Hoppas Berglund byts ut mot någon med mer speed.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja:
Laget är märkbart försvagat på forwardssidan.
På målvakts samt backfronten kan det nog vara jämt skägg.
Den stora frågan är ju vilka som skall göra poängen.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Många har ju sågat spelidén vi hade förra säsongen, förhoppningsvis drar vi hem fler poäng med en spelidé som fungerar med truppen.
Kommentera