Brynäs IF

582266 inlägg · 7806 ämnen

Inlägg #2218085

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag väljer nog att vinkla det lite mer positivt än dig. På målvaktssidan ska vi inte glömma bort att Ersson var väldigt ojämn förra säsongen. Vissa matcher var han totalt outstanding, medan i andra matchet kunde han släppa in enkla mål. Kan såklart bero på trötthet av att han blev sönderpepprad med skott i många matcher, men ändå. VV har mer rutin och bör således var mer stabil men har samtidigt en väldigt hög uppsida. Sen ska vi inte glömma bort faktorn att PA inte ville förlänga med Ersson. Det beslutet har jag totalsågat här förut och det vidhåller jag givetvis, men det säger ändå någonting om att Ersson kanske inte var den där tryggheten i mål.

Backsidan är såklart en jätteuppgradering och det baserar jag enbart på Genoway som är en klassback i SHL. Billins missade mer än halva serien då han inte värvades förrän efter jul och dessutom borta med en skada ett par veckor. Ingman spelade ingenting och Andersén var klappkass. Lägg dessutom till att Björk och Hedberg har fått ett års till utveckling och bör bara kunna bli bättre denna säsong. Deras spel i kvalet var på en helt annan nivå när dom fick en tränare som verkligen trodde på dom.

Forwardsidan givetvis sämre denna säsong än förra. Men det förvånar mig inte om man värvar in ett par spelare under säsongen, på samma sätt som man gjorde med Gunler, Harper och Palve.

Om Bom-Bom lämnar oss nu så gör han det med ett sjuhelvetes bra eftermäle. Kommer in som en kung i kvalet, räddar oss kvar i SHL, lyckas värva Manner mitt i mediastormen då Brynäs fullständigt kastades under bussen av media, värvar Genoway och VV.
+18
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Kan hålla med om att Ersson var ojämn, men han hade bättre stats än vad Vehviläinen har haft i sina klubbadresser efter Kärpät. Att Ersson gjorde sina tavlor kändes mer som en lingchi-konsekvens av Brynäs underlägsenhet i spelet än nåt annat. Jag tror inte någon målvakt hade klarat av att hantera den belastningen och att han klarade av att hitta sin toppnivå i kvalspelet vittnar om en storhet i honom.

Visst kan man säga att Billins missade halva säsongen, men även Brynäs med Billins var ju ett bottenlag, om du förstår vad jag menar. Ingen här inne har nog sett Genoway på länge men det är ett rimligt grundantagande att han är bättre än Billins.
+3
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Skrubben: Instämmer i din analys. Vi har definitivt chans på plats 8-10. Glöm inte att revanschlusten hos spelarna lär vara stor och att absolut ingen tror på laget!
+3
Kommentera