Brynäs IF

712745 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2219338

Sv: Tror vi på flera nyförvärv?
munkas:

* Nytt ledarskap
* Trivsel i gruppen
* Flyt med skador
* Nyförvärv som levererar
* Fria från ett system spelarna aldrig lyckades anamma
* Extremt låga förväntningar på sig

Låt säga att ovanstående punkter inträffar. Det är skillnaden mellan kval och en placering på övre halvan... Never stop dreamin...
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tror vi på flera nyförvärv?
bradberry:
Delar ur GDs summering av förra årets ledarsida

I oktober:
Redan här börjar spelare fundera vad det är frågan om. Några som Sporten pratar med uttrycker viss skepsis till att det pratas väldigt mycket siffror: ”Vi ska ju lira hockey också, det är det inte lika mycket fokus på”, som en spelare benämner det.


Efter uppehållet åker Brynäs på bortaturné till Skåne. Förlust mot Rögle följs upp med att bli utspelade mot Malmö och förlust med 7–2.
Sportens Daniel Sandström skriver en krönika att processen går åt helt fel håll.
Peter Andersson svarar på kritiken ett par dagar senare och säger bland annat: ”Jag blev anställd för att göra en förändring och det är möjligt att folk inte har tålamod med det”.
Samtidigt springer han in i omklädningsrummet och hämtar datorn och visar Sporten de unika statistiksiffrorna som visar att Brynäs borde vunnit mot Malmö sett till statistiken. ”Det är kross på varje punkt”, menar Andersson.


I December:

Inför nästa match borta mot Skellefteå samlas spelarna till ett möte.
Enligt uppgifter till Sporten får alla spelare sätta sig i smågrupper och gemensamt skriva ned tankar och idéer kring med förslag på förändringar och förbättringar.
Många tycker att spelsystemet inte är anpassat efter spelarmaterialet, men tränarna håller inte med. Däremot kommer hela gruppen överens att gemensamt kriga och kämpa för att vända och insatsen mot Skellefteå där Brynäs vänder flera underlägen och får med sig en poäng ger löfte om det.


I januari

Brynäs inleder det nya året med att bli utspelade av Leksand, igen. Men man tar en poäng efter strafförlusten och beger sig mot Oskarshamn för att hitta upp på vinnarspåret igen.
Det blir platt fall. Brynäs gör kanske sin sämsta insats på hela säsongen och förlorar med 6–1. Brynäs supportrar är rosenrasande över den svaga insatsen och Peter Andersson förstår dom, men försöker återigen förklara sig med det mantra han upprepat tidigare under säsongen.


Leksandsjubel mot Brynäs inledde det nya året. Foto: Johanna Lundberg / BILDBYRÅN

Han säger till Sporten: ”Såklart kan vi inte gömma oss bakom 1–6 mot Oskarshamn. Men jag säger igen som jag sagt förr att det inte är någon 1–6-match i vår analys. Men det är känsligt och svårt, jag har blivit halshuggen förr när jag försökt förklara det. ”
Kommentera