Brynäs IF

713932 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2231456

Sv: A propósito de nada
Bifbiffen: KK är långt ifrån Brynäs viktigaste kund, det är en kund som ställer till problem, som ställer orimliga krav, som ger dålig publicitet år bolaget osv.
Ibland måste man vara kreativ och söka andra affärer som täcker upp vid en förlorad affär och där har ju Brynäs misslyckats i detta fall men det är helt rätt att släppa kunden KK.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Axle San: Hur går ditt bolag egentligen?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Axle San: Alla kunder är viktiga. Om alla inblandade är vuxna människor, som jag tror, så borde man bara kunna sätta sig ner och prata igenom vad som har hänt. Vilket även andra här har varit inne på.

Jag får intrycket av att KK är ganska mogna och går att resonera med. Det är inte ett grovt kriminellt gäng vi pratar om utan en grupp ganska vanliga Brynässupportrar som har lagt ner mycket tid på klubben. De har säkert gjort en del fel genom åren, men detsamma gäller Brynäs.

Ett av Brynäs problem de senaste åren har varit splittring. Mycket splittring internt på kansliet, men även mellan föreningen och supportrar. Sen har väl corona sminkat över detta i och med att publiken ändå inte har fått gå på matcherna men det är dags att lösa det nu, om det fortfarande finns gammalt groll som är olöst.
Kommentera