Brynäs IF

712127 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2236268

Sv: Brynäs IF - Färjestad BK 2021-10-09
Mattson:
Fast nu missar du nog en väsentlig del.
De som investerar i en verksamhet erbjuder sina resurser så att vetksamheten kan investera i tex en maskinpark eller fler anställda. Verksamheten kan då producera billigare produkter eller anställa fler anställda som kan bidra till ökade som i slutänden ger mer vinst.
Syftet är till slut att investerarna ska få tillbaka deras investering med ränta. De ska gå med vinst.
De är ju inte så att de normalt går iförbi ett bolag som har en konka-skylt på väggen och känner ”dem har jag råd att rädda” och putsar in kapital, utan de räknar med en framtida avkastning.
Och aktieägarna har köpt aktier därför att de normalt hoppas att aktien stiger i värde och att det blir bra aktieutdelning istället för att ha kapitalet på banken utan nämnvärd ränta, om ens någon. De är väldigt många företag som konkat just för att aktieägarna inte vill investera mera. Att man konkar är dock inte investerares och aktieägarnas fel utan styrelsens och den vd de tillsatt som inte lyckats få så pass ekonomi och framtidstro i verksamheten att det är värt att putta in mer.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Brynäs IF - Färjestad BK 2021-10-09
Stenis: Resonerar genomsnittsbrynäsaren likadant, att det inte är ”värt att putta in mer”, så förklarar det hela förfallet.
Kommentera