Brynäs IF

713960 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2238394

Sv: Gameday
Skrubben: Peter Andersson fick otroligt mycket skit förra säsongen, men ju fler tränare som Brynäs betar av, ju mer verkar det vara spelartruppen som inte klarar av att följa taktiska riktlinjer. De senaste matcherna är det uppenbart att Manners taktiska direktiv inte efterföljs. Om spelarna hade följt Manners direktiv hade man aldrig fått så många spelvändningar mot sig som igår.

Ta bara målet där Leksands gör mål på friläge. Sallinen har ett helt galet pucktapp, men Bergman stormade också fram i anfallet på rena Erik Karlsson-manér, och Kvists defensiva instinkter var inte tillräckligt bra.

Det var bra att Kangas nämnde juniorverksamheten i gårdagens avstämning. Just nu tillför ju inte juniorerna/förstaårsseniorerna någonting överhuvudtaget. Det är väldigt stor skillnad mot exempelvis Örebro där deras unga forwards kan få igång laget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gameday
Peja: Det ser ut som om att spelarna vill för mycket i många situationer. De använder hjärtat och inte hjärnan. Första matcherna så följde spelarna Manners game plan men nu känns det som att de frilansar lite och då blir laget straffade hårt eftersom de blottar ytor som Manner stängt av.

Manner har med sig spelarna, det ser man tydligt på kroppsspråket och i intervjuer. De vill spela för sin coach. Gäller för Manner att vrida på rätt skruvar nu, och få spelarna tillbaka till sin game plan. Det tror jag han fixar.

Har tittat på matchen igen, och den är absolut inte så ojämn som siffrorna antyder. Det är några olyckliga situationer som sätter laget i den här positionen. Spelare tar felbeslut, VV släpper någon puck han ska ha och det blir energiläckage.

Jag tycker det syns att spelarna vet vad de ska göra ute på isen, till skillnad från förra säsongen. Problemet är att ibland faller en spelare ur ramen och gör något han inte ska, och då påverkar det resten av laget. Här är ju Bulan extremt skicklig med sina spelare. Få alla på isen att agera tillsammans.

Spelarna överarbetar i flera situationer, får för sig att göra saker som faller utanför Manners game plan. Och då skiter det sig.

Leksand imponerar inte i den här matchen, men de vinner komfortabelt av två anledningar. Vi släpper till för enkla mål och vi sätter inte våra öppna lägen. Laget behöver en stabil målis, en eller två skickliga backar samt en riktig målskytt. Kan vi få något av det?
Kommentera