Brynäs IF

713014 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2238421

Sv: Gameday
Peja: Det ser ut som om att spelarna vill för mycket i många situationer. De använder hjärtat och inte hjärnan. Första matcherna så följde spelarna Manners game plan men nu känns det som att de frilansar lite och då blir laget straffade hårt eftersom de blottar ytor som Manner stängt av.

Manner har med sig spelarna, det ser man tydligt på kroppsspråket och i intervjuer. De vill spela för sin coach. Gäller för Manner att vrida på rätt skruvar nu, och få spelarna tillbaka till sin game plan. Det tror jag han fixar.

Har tittat på matchen igen, och den är absolut inte så ojämn som siffrorna antyder. Det är några olyckliga situationer som sätter laget i den här positionen. Spelare tar felbeslut, VV släpper någon puck han ska ha och det blir energiläckage.

Jag tycker det syns att spelarna vet vad de ska göra ute på isen, till skillnad från förra säsongen. Problemet är att ibland faller en spelare ur ramen och gör något han inte ska, och då påverkar det resten av laget. Här är ju Bulan extremt skicklig med sina spelare. Få alla på isen att agera tillsammans.

Spelarna överarbetar i flera situationer, får för sig att göra saker som faller utanför Manners game plan. Och då skiter det sig.

Leksand imponerar inte i den här matchen, men de vinner komfortabelt av två anledningar. Vi släpper till för enkla mål och vi sätter inte våra öppna lägen. Laget behöver en stabil målis, en eller två skickliga backar samt en riktig målskytt. Kan vi få något av det?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gameday
Zappaholic: Kan hålla med om att 6-1 inte speglade matchen, men samtidigt var det ett av lagen som klarade av att följa sin gameplan och ett av lagen som hade ett acceptabelt målvaktsspel. Det laget var inte Brynäs. Att målvakter har dåliga dagar är väl sånt som händer, men att utespelarna i match efter match inte har disciplin/tålamod/kunnande nog att följa gameplanen tycker jag är mer oroväckande. Det är alldeles för många spelare som tar dåraktiga beslut för att man ska ordna till det genom att bänka någon enstaka spelare.

Målvaktsproblemet går ju att lösa relativt enkelt genom att VV antingen spelar upp sig eller en värvning, problemet bland utespelarna är ju ett större och djupare problem.

Är även lite oroad för powerplay där Molin men också Patrik Berglund saknas. Man undrar hur lagbyggaren har tänkt där med de olika rollerna, jag har svårt att se hur man ska få ihop det om varken Danielsson eller Gunler ges en framträdande roll i den första uppställningen, särskilt eftersom Genoway är mer av en playmaker än skytt. Det är väldigt lätt för motståndarna att försvara slottet om Brynäs skytte inte utgör ett hot.
Kommentera

Sv: Gameday
Zappaholic:

Manner talar alltid "tålamod", men vissa spelare har inte fattat vad tålamod innebär utan ska SJÄLVA visa vägen..
Kommentera

Sv: Gameday
Zappaholic: Tyvärr så är det hopplöst att ha en så pass defensiv gameplan i kombination med totalt klappkassa burväktare.
Kommentera

Sv: Gameday
Zappaholic:
Rangers har ingen spelare med C på bröstet. Däremot sex spelare med A.

Vi har samma problem.

Captain: Vacant
Kommentera