Brynäs IF

713107 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2238808

Sv: Gameday
{Gunderson och Lemp}: Nåt sånt här kanske som ert ihopfogade gemensamma manifest?

”Det är en stor kostym för dem att fylla men istället försöker dom ta ansvar. Man får inte glömma att pengar måste få kosta. Ställer man saken på sin spets kan man ju vända och vrida på idrottsliga resultat och framgångar utan att göra avkall på de sportsliga aspekterna. Tror tyvärr inte att ett slutligt beslut kommer fattas förrän man offentliggjort vad som redan har blivit bestämt.”

🤔??? Over and out och godnatt!
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gameday
Svensson_62: Frågan som många undrar är väl om damlaget finansierar sig självt eller inte. Det är svårt att säga såvida det inte redovisas separat, men vi vet att publiksiffrorna är väldigt låga och att en del sponsorer i alla fall påstår att de inte hade sponsrat Brynäs utan damsatsningen. Personligen tror jag det är snudd på omöjligt att avbryta en pågående damsatsning utan att ta en rejäl PR-smäll som skulle innebära ett inkomstbortfall, om man däremot aldrig har haft en damsatsning är det nog betydligt lättare att "komma undan".

Jag följer det mesta som Brynäs publicerar och så vidare, och de har ju stort fokus på dam i relation till intresset för laget, men jag har ändå väldigt svårt tt bli intresserad. Den största anledningen är den totala bristen av lokal förankring i laget. Förr i tiden var laget sämre, men hade ganska stark lokal förankring. Nu är det en spelare i truppen som kommer från Gästrikland och hon är 16 år.

För mig är ett ihopvärvat stjärnlag något som är mer naturligt i mer profesionella sammanhang. Det känns lite konstigt att ha det i ett semi-profesionellt lag som damlaget ju är, men det kanske bara är jag som är gammaldags. Förhoppningsvis kan detta ihopköpta lag skapa ett intresse bland yngre som gör att man får en stark egenproducerad stomme så småningom, men som jag har skrivit här inne förut hade Brynäs även kunnat bygga långsiktigt och börjat satsa på damlaget efter det att man fixat en bra ungdomsverksamhet med en stark Gästrikestomme i A-laget. Jag undrar om man inte börjar i fel ände när man köper ihop ett stjärnlag innan man har en fungerande ungdomsverksamhet?
Kommentera