Brynäs IF

713714 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2238816

Sv: Gameday
Svensson_62: Frågan som många undrar är väl om damlaget finansierar sig självt eller inte. Det är svårt att säga såvida det inte redovisas separat, men vi vet att publiksiffrorna är väldigt låga och att en del sponsorer i alla fall påstår att de inte hade sponsrat Brynäs utan damsatsningen. Personligen tror jag det är snudd på omöjligt att avbryta en pågående damsatsning utan att ta en rejäl PR-smäll som skulle innebära ett inkomstbortfall, om man däremot aldrig har haft en damsatsning är det nog betydligt lättare att "komma undan".

Jag följer det mesta som Brynäs publicerar och så vidare, och de har ju stort fokus på dam i relation till intresset för laget, men jag har ändå väldigt svårt tt bli intresserad. Den största anledningen är den totala bristen av lokal förankring i laget. Förr i tiden var laget sämre, men hade ganska stark lokal förankring. Nu är det en spelare i truppen som kommer från Gästrikland och hon är 16 år.

För mig är ett ihopvärvat stjärnlag något som är mer naturligt i mer profesionella sammanhang. Det känns lite konstigt att ha det i ett semi-profesionellt lag som damlaget ju är, men det kanske bara är jag som är gammaldags. Förhoppningsvis kan detta ihopköpta lag skapa ett intresse bland yngre som gör att man får en stark egenproducerad stomme så småningom, men som jag har skrivit här inne förut hade Brynäs även kunnat bygga långsiktigt och börjat satsa på damlaget efter det att man fixat en bra ungdomsverksamhet med en stark Gästrikestomme i A-laget. Jag undrar om man inte börjar i fel ände när man köper ihop ett stjärnlag innan man har en fungerande ungdomsverksamhet?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gameday
Peja: ” För mig är ett ihopvärvat stjärnlag något som är mer naturligt i mer profesionella sammanhang. Det känns lite konstigt att ha det i ett semi-profesionellt lag som damlaget ju är, men det kanske bara är jag som är gammaldags. Förhoppningsvis kan detta ihopköpta lag skapa ett intresse bland yngre som gör att man får en stark egenproducerad stomme så småningom, men som jag har skrivit här inne förut hade Brynäs även kunnat bygga långsiktigt och börjat satsa på damlaget efter det att man fixat en bra ungdomsverksamhet med en stark Gästrikestomme i A-laget. Jag undrar om man inte börjar i fel ände när man köper ihop ett stjärnlag innan man har en fungerande ungdomsverksamhet?”

Fast detta damlag går ju för sm-guld. Det finns ingen högre professionell nivå för en tjej i Sverige. Tycker det är olyckligt beskrivet av dig att förringa damlaget sådär.

Sedan om jag ser shl-laget i samma sits som sdhl-laget så ser jag hellre att vi ligger i topp som damerna utan en enda uppväxt gästrikebo i laget än det dröser av dem i ett bottenlag som riskerar kvala ett år till ett annat.

Sedan att ha juniorer som strategi kräver också där att vi knyter en klick av eliten från varje ålder till hockeygymnasiumet, vilket också då innebär att det inte är gästrikbor och Gävleborgare som fyller lagen. För vad hjälper strategin med utvecklad juniorverksamhet om vi inte får fram tillräckligt bra juniorer från de kringliggande klubbarna? Så det finns inget långsiktigt med ungdomsverksamheten som strategi att fylla varken shl eller sdhl lagen med. Däremot ska vi vara tacksamma då vi får fram en Lindblom, Järnkrok osv.
Strategin måste vara att värva bästa spelarna till bästa priset för att bli ett topplag.
Kommentera

Sv: Gameday
Peja: Tycker Peja är ute och cyklar igen angående damlaget.

Hur ska du börja få flickor och tjejer att helt plötsligt börja spela hockey när den mest spännande förebilden i a-laget är typ Hanna Rylander? Det går inte att skapa en stark ungdomsverksamhet utan att flickor vill börja spela hockey i stor utsträckning! Nu har vi fått in 100 flickjuniorer sedan Grahms satsning tog fart, har startat ett hockeygymnasium jag är övertygad om att det aldrig skett om vi inte tagit utländsk spets som höjt produkten på isen med världsspelare som skapat intresse.

Vi har spelat med 4st 16-åringar i SDHL så här långt, så arbetet med att få in yngre svenska spelare har redan börjat. Det kommer visserligen ta några år innan våra flickor är redo att spela i SDHL, men den dagen kommer! Det kommer dessutom innebära att det blir ännu billigare att driva damlaget då vi har egna svenska produkter och i mindre utsträckning behöver ta in utländska spelare för att få ihop fullt lag.

Damernas publiksiffror var ju inte bättre när man hade några fler spelare med anknytning till Gävle heller, tvärtom var publiksifforna sämre. Tror inte publiken lockas av vart spelarna kommer ifrån heller.
Kommentera

Sv: Gameday
Peja:

vi kan konstatera att brynäsföreningen är en dyr organisation, så dyr organisation att det inte blir några pengar över till spelarköp
Kommentera

Sv: Gameday
Peja:
Frölunda går den andra vägen och fokuserar på Göreborgsspelare enligt artikel i länken.
Kommentera

Sv: Gameday
Peja: Jag är tämligen säker på att sponsorerna skulle kunna tänka sig att ge en extra slant som kan krydda de pengar som säga finns för nyförvärv. Enligt en mellanstor sponsor jag känner så har frågan inte kommit.
Den här personen menar att hens bolag skulle kunna gå in med upp mot 150-200.000 kr. Och då är det EN sponsor. Ser man det som olämpligt att gå ut med håven eller vad.
Kommentera