Brynäs IF

715415 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2238848

Sv: Gameday
Peja: Tycker Peja är ute och cyklar igen angående damlaget.

Hur ska du börja få flickor och tjejer att helt plötsligt börja spela hockey när den mest spännande förebilden i a-laget är typ Hanna Rylander? Det går inte att skapa en stark ungdomsverksamhet utan att flickor vill börja spela hockey i stor utsträckning! Nu har vi fått in 100 flickjuniorer sedan Grahms satsning tog fart, har startat ett hockeygymnasium jag är övertygad om att det aldrig skett om vi inte tagit utländsk spets som höjt produkten på isen med världsspelare som skapat intresse.

Vi har spelat med 4st 16-åringar i SDHL så här långt, så arbetet med att få in yngre svenska spelare har redan börjat. Det kommer visserligen ta några år innan våra flickor är redo att spela i SDHL, men den dagen kommer! Det kommer dessutom innebära att det blir ännu billigare att driva damlaget då vi har egna svenska produkter och i mindre utsträckning behöver ta in utländska spelare för att få ihop fullt lag.

Damernas publiksiffror var ju inte bättre när man hade några fler spelare med anknytning till Gävle heller, tvärtom var publiksifforna sämre. Tror inte publiken lockas av vart spelarna kommer ifrån heller.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Gameday
Lesky: Ute och cyklar? Jo, jag tackar.

Jag har mina supporterupplevelser och uppfattningar kring damlaget, du har dina. Har bekanta som delar mina uppfattningar, du har säkert bekanta som delar dina. Så båda verkligheterna är ju sanna, om du förstår vad jag menar. Med tanke på att damlaget fortfarande har typ 100 personer i publiksnitt kanske det vore smart om du och andra som brinner för damlaget lyssnade in lite på kritiken?

1) Ja, publiksnittet har gått upp litegranna sedan laget bestod av mestadels lokala spelare, men både den interna och externa medieuppmärksamheten på damhockeyn rent allmänt har skruvats upp rejält. Det tror jag inte beror ett dugg på att ligan numera innehåller massa duktiga importspelare utan snarare på att många medieredaktioner har bestämt sig för att uppmärksamma damidrott mer än tidigare. Så den lilla, för det är ju en liten, publikökning hade nog kommit oavsett hur Brynäs byggt laget. Sen är det klart att fler kommer på enstaka slutspelsmatcher när laget går långt, så är det även i J20.

2) Tror du överskattar hur mycket hockeyskolans deltagare vet om hockey. Man behöver inte vara en världsspelare för att vara en förebild för någon i 5-6-årsåldern, det räcker att de vet vem det är. Om typ Joa Elfsberg hade spelat idag hade hon ju varit en minst lika stor stjärna och förebild i Gävle som dagens importspelare är. Johan Alcén var en favorit för många yngre i hockeyskolan trots att han knappt platsade i laget de sista åren som spelare.

3) Gefle IF har en väldigt stor flickverksamhet. Vilka världsstjärnor ser du i deras damlag?

4) Jag menar fortfarande att lokal förankring är viktig. Med lokal förankring menar jag spelare från Gästrikland, om någon kommer från Skåne eller Finland är mindre riktigt. Men vi från Gävle är nog lite mer lokalpatrioter än supportrar från andra delar av landet.
Kommentera