Brynäs IF

712978 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2262168

Sv: A propósito de nada
Även om målen inte har kommit är jag inte lika orolig som många andra över målskyttet. Spelar man som man gjort dom senaste matcherna borde målen komma förr eller senare. Tittar man på xGF% (procenten av förväntade mål framåt gentemot vad man släpper till) över hela säsongen ligger man trea i hela SHL med 52,7%. Tittar man på high danger scoring chances (www.betterthanamonkey.com/high-danger-scoring-chances/) per match ligger man tvåa. Så man skapar inte bara målchanser, man skapar till och med en hel del kvalitativa målchanser. Förra säsongen låg man rätt bra till där också, skillnaden var att man släppte till absolut mest i hela SHL i samma statistik (denna säsong ligger man i mitten). Man hade också sämre siffror i xGF% och corsi.

Special teams är procentuellt bättre den här säsongen men fortfarande inget vidare, så det skulle kunna bättras men som det har skrivits om en hel del förut är det framförallt målvaktsspelet som har sänkt oss den här säsongen. Det är bra att fokus på nyförvärv ligger där.

Det ska sägas att skottprocenten är väldigt låg, förhoppningsvis ordnas det av sig själv. Annars kanske behovet finns att hitta en extern lösning men jag tycker inte det ska vara den största prioriteringen just nu.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Rodrigo: Statistiken i all ära, men det är personer på isen också. Vem skall helt plötsligt börja göra mål på en nivå de aldrig gjort förr?
Kommentera