Brynäs IF

711070 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2268020

Sv: Intresse för att dra igång en tifo-kultur?
Peja: Att sex juniorer lämnat Brynäs under säsongen och vill utvecklas vidare på annat håll säger en hel del om vart Brynäs juniorverksamhet är på väg just nu. Jag tror EG/JA inte är mogna uppgiften de fått på sig, inte själva i alla fall. Ove Molin är duktig och ska ha en viktig roll i Brynäs, men jag ställer mig frågande till om han verkligen hela tiden ska täcka upp där det saknas folk. Nu på juniorsidan och tidigare i spelarbåset. Jag börjar tro att det fortfarande saknas kompetens kring sportsidan i Brynäs för att sätta en långsiktig plan utan att dagligen jaga med flugsmällan och slå på allt som rör sig eller ligger närmast till hands. Någon gång måste Erika och Johan förstå att Brynäs ligger i botten på så många plan och enda sättet framåt är att klarsynt se sanningen och börja bygga. Brynäs behöver verkligen få in någon erfaren övergripande sportchef som kan planera långsiktigt och kan arbeta i lag.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Intresse för att dra igång en tifo-kultur?
lultiger: Som jag förstår kom MC och Thelin inte alls överrens inom området ”alla lag i BIF ska ha en gemensam röd tråd i sitt spelaätt”. Nu är MC borta - kan det finnas en chans att Thelin kan återvända? (vad pysslar T med nu?)
Kommentera

Sv: Intresse för att dra igång en tifo-kultur?
lultiger: Skulle Janne Larsson vara ett namn för GM? Kan vi locka honom från ett framgångsrikt Rögle eller är det för mycket ont blod mellan Brynäs och honom?
Kommentera

Sv: Intresse för att dra igång en tifo-kultur?
lultiger: Alltså, det behövs ju expertkompetens på elitnivå. Det finns inte mycket som talar för att Erika & Alcén besitter den typen av kompetens inom alla områden, särskilt inte på ungdomssidan. Det är väldigt svårt att skapa ett hockeygymnasium av världsklass och man behöver experter som verkligen kan juniorhockey för att kunna göra det, Tomas Thelin och Mats Bäcklin var sådana person som har dedikerat hela sina yrkesliv åt att vässa sin kompetens inom juniorhockey, men ingen av dem är kvar nu. Att man har gått hockeygym själv säger igenting om hur skicklig man är på att styra upp själva verksamheten, det är ju som att tro att ungar som nyss har tagit studenten ska kunna bli rektorer och lärare på gymnasiet några år senare, så går det inte riktigt till...

Angående intervjun så kanske Erika G borde ha hänvisat reportern till Ove Molin, med tanke på att han ändå verkar vara mest insatt i J-verksamheten. Som du säger har Molin fått agera städgumma lite överallt de senaste åren, men det kanske också säger något om arbetsbördan på hans "ordinarie" roll...? Jag ser det inte som givet att Molin "ska ha en viktig roll" i Brynäs, tror även det kan vara en belastning att en person i så stark maktposition på juniorsidan/klubben rent allmänt har egna ungar som är aktiva i verksamheten.
Kommentera