Brynäs IF

713373 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2274914

Sv: A propósito de nada
Ove Myling: Jag tycker det är svårt att jämföra med tidigare säsonger och utifrån poängskörd dra slutsatsen att inget blivit bättre. Det är mer komplext än så och det tror jag du vet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Zappaholic:
Ja varje säsong är en ny med nya förutsättningar.
Vissa saker förbättras och andra försämras, skador sker, andra lag har nya trupper och/eller tränare, hv ut och Timrå in osv osv

Men så är ju varje säsong och tittar vi lite på statistiken så är det ju ungefär här vi legat år ut och år in sen 16/17 och ingen av säsongerna har vi egentligen gått all in för att höja laget från året innan (även om lönekostnaderna verkar öka en aning oproportionerligt mot prestationen).

Så nog kan vi väl dra slutsatsen att vi står ungefär lika i årets shl som senaste säsongerna så här 3/5-delar in på nuvarande?

Men det är roligare hockey i år att se på än på länge så klarar vi >13de platsen så får vi nog ändå se det som en förbättring :-)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: "Jag tycker det är svårt att jämföra med tidigare säsonger och utifrån poängskörd dra slutsatsen att inget blivit bättre. Det är mer komplext än så och det tror jag du vet."

Är det verkligen mer komplext? I en tabell räknas poäng och en match vinns genom att göra mer mål än motståndaren. Hittills har inga poäng delats ut pga av "bra spel" eller flest skott varit lika mycket värt som flest mål.

Spelet ser bättre ut men i slutänden är det poängen som räknas, det går inte att komma ifrån.

Det som istället givit Brynäs arbetsro är att Djurgården gör en historiskt dålig säsong, poängmässigt. Om inget annat lag sladdat i tabellen skulle det vara än högre tryck på Brynäs, nu har man kommit undan ganska lindrigt från kritik - både härinne och i media.

Vad tycker du själv då? Om "bättre spel" inte ger mer poäng vad har då blivit bättre?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Grundproblemet är att av våra tjugo utespelare som används mest frekvent så håller ungefär fem spelare hög SHL-klass. Fem spelare håller medel eller hög allsvensk nivå. Tio spelare ligger i nivå med tredje linje eller lägre i allsvenskan. I stort sett samtliga lyfter dock lön i högsta klass för SHL. Vi har dessutom spelat trettio omgångar med endast en målvakt av SHL-nivå.
Kommentera