Brynäs IF

705139 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2275307

Sv: A propósito de nada
Rumpelstiltskin: Jag håller med om att sporten tappar känslor och därmed dragningskraft. Inte alls en bra utveckling i Svensk hockey.

MEN sen tycker inte jag att hjärnskakningar automatiskt hänger ihop med känslor.
De fula propparna vill jag också ha bort. Inför stenhårda straff på fula proppar, men lämna känslorna kvar.

Axle är ute och cyklar i vanlig ordning - Om de tar bort svordomar så dör ju alla känslor på isen. Nuförtiden kan du få en tvåa för "Abuse" om du utbrister: "Men för i helvete ser du inte vad han gör!"

Risken är att det blir ett gäng robotar kvar som åker runt tysta och knappt tacklar. Och som slutat bry sig om så mycket annat än lönen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Blå grottan: Problemet med trashtalk är ju att det inte samspelar med "värdegrunden" och att tv-sändningarna tjuvlyssnar lite för mycket nuförtiden. Nu riskerar spelarna att allt de sägas spelas in och sänds, förr i tiden var det möjligtvis några som satt på rad 1-2 som kunde höra lite som sas på isen. Det är liksom inte värt avstängningar, böter och en värdegrundsdiskussion för spelarna, då är det bättre för deras del att inte trashtalka.

Hjärnskakningarna är ju mer relaterat till andra saker, som tempot, icing-regler och hur lagen bestämmer sig för att forechecka. En del tränare instruerar uttryckligen att inte fullfölja tacklingar vid kortsargen för att istället cirkla och ha med sig farten tillbaka, självklart blir det färre hjärnskakningar om spelare inte tacklas. Men i det stora hela tror jag att det är ett ganska litet antal spelare som är "skyldiga" till en majoritetet av hjärnskakningarna, typ Anton Hedman och Lance Ward släckte flera karriärer under bara några års tid i ligan. Om man får bort de värsta förövarna är nog mycket vunnet.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan:

Domarna svär åt spelarna så då borde det få vara tvärtom ;)
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan:

Jag ser det såhär, Thrashtalk och heta känslor måste få finnas kvar inom sporten annars kan man lika gärna lägga ner hockeyn

Att svära åt en medspelare som gör något fult eller svära åt en domare som gjort ett horribelt domslut och säga ex "fan vad dålig du är" måste man få göra utan repressalier

Domarna är inte heliga även om det blir så inom SHL mer och mer.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Blå grottan:
"Jag håller med om att sporten tappar känslor och därmed dragningskraft. Inte alls en bra utveckling i Svensk hockey."

Jag tänker på Brynäs, dragningskraft och de som hittills lyfts fram via bla Veporna.
Snacka om en skugga av sitt forna jag... där finns förbättringspotential.
Kommentera