Brynäs IF

711072 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2306066

Sv: A propósito de nada
Så här vill jag se laget nästa säsong om vi nu klarar kontraktet, vilket jag tror vi gör i och med segern mot Frölunda. Kanske räcker med endast en vinst och en oavgjord till. Det bör vi fixa.

Målisar

MV1. Veini
MV2. Guden/Ny?

Båda får gärna fortsätta för mig, lite beroende vad Guden sitter på för lön. Kan man hitta nån ny billig och BRA back-up så funkar det. Hoppas verkligen att man kan lägger krut på att förlänga med Veini. Efter en liten tveksam start så har nog varit Brynäs bästa spelare.

Backar

B1. Bertilsson
B2. Ny - Klassback, offensiv, gärna rightare, PP
B3. Ny - Klassback defensiv, Bertil måste få understöd
B4. Ny - Offensiv
B5. Ny - Tvåväg
B6. Ny - Tvåväg
B7. Lindstein
B8. Bergman

Här anser jag att man ska skeppa så många man bara kan. Måste våga släppa spelare om vi ska kunna ta kliv i tabellen. Hade gärna sett Hedberg kvar då han är rätt spelskicklig, men tyvärr har Bergman kontrakt så han kniper en plats. Björk är jag kluven till, spottat upp defensiven men samtidigt är han för seg på rören och även i tanke emellanåt. Kanske som 6e back om man inte kan hitta nå bättre alternativ.

Varken Berglund, Mylläri eller Cibulskis håller nivån för oss i längden. Genoway är grym på rören och spelskicklig men alldeles för slarvig och nonchalant. Åldern talar dessutom emot, utnyttja option om sån finnes och släpp honom. Man bör kunna få mycket bättre för slantarna.

Skulle verkligen vilja se Hultström som vår offensiva stjärna på backen. Tjatat om honom länge nu, haha.

Forwards

F1. Rödin
F2. Scott
F3. Ny - KLASS, sniper, poängspelare
----
F4. Tima
F5. Palve
F6. Ny - Klass, sniper
----
F7. Olesen
F8. Ölund
F9. NY/ Gunler
----
F10. Ekllind
F11. Birgersson
F12. Ny
----
F13. Ny
F14. Ny
F15.Ny

Tyvärr tror jag vi gjorde bort oss med en förlängning av Scott. Han är inte den spelare han en gång var. Bara hoppas att det blev en lönesänkning. Dessvärre blir dynamiken helt fel i laget igen. Skulle gärna ha sett en bättre förstacenter.

Annars så bör man släppa alla forwards med utgående kontrakt. Den enda som jag är ruggigt osäker på är ju Gunler. Gillar hans målskytte men ogillar mycket annat med honom. OM han kan tuffa till sig och börja ta mer ansvar så bör man förlänga då han säkerligen inte är speciellt dyr och han gör ju ändå sina mål.

Funderar man ens på att förlänga med spelare som Danilesson, Pettersson och Kvist då vette fan om inte dags för Alcén att kasta in handduken.

Sallinen har varit en grym kämpe och nyttig för oss, men snälla snälla förläng inte för lång och trogen tjänst nu.

Känns det som jag är helt snett ute eller vad tycker ni?
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Chanzone: Vem har sagt att Scot skall vara försa center och att första linan skall vara Scott Rödin och ngn ?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone: Jag håller med. Det behöver rensas rejält tills nästa säsong.

Veini tycker jag ska vara kvar.

Danielsson, Pettersson, Kvist ska man inte förlänga med. Danielsson har gjort sitt, tycker jag. Han tillför ingenting på isen, att vara duktig på att snacka hjälper inte.
När det gäller backarna så är det enbart Bertil som får godkänt av mig.

Scott har gjort det bra emellanåt men även han börjar komma till åren och det går inte så snabbt. Fick antagligen förnyat kontrakt med stöd av Rödda.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone:

varför sänka motivationen på spelarna NU inför avslutande sju matcher, är det bra??

Hinner väl sälja och köpa spelare efter seriens slut!!

IFALL det blir hockeyallsvenskan för BIF nästa säsong, så är laget färdigbyggt..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone: Målvaktssidan är lurig, behåller gärna Veini som har gjort det riktigt bra. Samtidigt finns det många målvakter med utgående kontrakt med Brynäskoppling. Dansk, Lindbäck, Jonas Johansson, Sandström och Ersson (som visserligen har kontakt med spelat fem matcher i AHL). Vilken föredrar man, vilken kombination blir mest prisvärd?

På backsidan kan man inte ge ytterligare ett dyrt kontrakt till en defensiv back när man redan har Bertilsson. Det som behövs istället är en riktigt bra tvåvägsback. I övrigt så håller jag med. Sen borde man undersöka om det går att bryta med Bergman och behålla Hedberg eller Björk.

På forwardssidan har jag bara en synpunkt och det är att Scott måste ner i tredje kedjan. Med tanke på att spelarmarknaden sannolikt kommer vara klubbarnas marknad nästa säsong så måste man satsa på en förstacenter. Annars är vi illa ute..
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone: Enligt kvällstidningarnas klokskap (Hmm....) så skall det ju räcka med 61 p för att undgå kval. I så fall återstår 2 p. Frågan är om Rögle är den hetaste kandidaten att släppa till det?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Chanzone: Det kanske kan finnas möjligheter att Björklöven tar över Bergmans kontrakt tänker jag
Kommentera