Brynäs IF

715128 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2312730

Sv: A propósito de nada
Huge: Jag får dessvärre uppfattningen att många, inkl. du själv, gärna kan tänka sig köra vidare med i stort sett samma trupp… ”Sallinen ser jag gärna kvar”, ”Petterson funkar i en 4:e lina”, ”Molin funkar ju med Rödin/Scott”, ”Genoway har bra skridskoåkning” osv… Forumet är ju fullt av liknande kommentarer. Byter vi ut typ 2-3 spelare så kommer vi troligtvis lira kval nästa år igen då övriga lag lär satsa med tanke på vad som finns på marknaden nu och ökningen i TV pengar.

Ska Brynäs sitta på läktaren och titta på eller ska vi vara med i racet? Om några månader har vi svaret och får ett första svar på JAEGs kompetens och kapacitet.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Jugge: Jag hittar inte så många som vill köra vidare med i stort sett samma trupp. Det vore ju förödande för klubben. Tyvärr tror jag inte att det är ekonomiskt görbart att bryta massa kontrakt. Vi kommer nog ha de flesta spelare kvar, kryddat med förhoppningsvis riktigt bra nyförvärv. Säsongen efter det löper fler kontrakt ut, och vi kan fylla på laget med talanger och klasspelare.

Men jag kan för lite om möjligheten att bryta kontrakt, vad det kostar, och hur sånt löser sig när spelarna hittar nya klubbar. Det kanske går smidigt att lösgöra pengar, och då blir förstås möjligheten att värva fler nya spelare större.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Hur kan du ha fått den uppfattningen när jag upprepade gånger har skrivit att det behövs minst 2 bra och etablerade backar istf Mylläri och Berglund plus 2-3 spetsforwards istf Nicky, Kvist och ev Molin?
Max 3 nya backar och 3 nya forwards känns både tryggt och realistiskt, hur kan du uppfatta det som att jag och andra kan tänka oss att samma trupp som vi har borde räcka nästa säsong?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Handlar nog mycket om att folk gillar de här spelarnas arbetsmoral och har sänkt kravbilden i takt med lagets resultat.

Jag tror att man måste hitta tillbaka till en truppdynamik där toppkedjorna har fler toppspelare och "djupet" utgörs av billiga spelare som kan bli bättre istället för dyra spelare som bara blir sämre för varje år. Fler Palves & Gunlers och färre K.Berglunds & Alcéns, kan man säga.

Då kommer toppkedjorna att bli bättre och kanske också bredden, eftersom den kommer ha utvecklingspotential. Kansk kan någon ung spelare till och med utvecklas så pass mycket att denne utmanar toppspelarna, det är ju fullständigt otänkbart att spelare som Adam Pettersson, K.Berglund mfl kommer göra det.
Kommentera