Brynäs IF

705142 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2312788

Sv: A propósito de nada
Zappaholic: Det är efter den pågående säsongen en massa kontrakt går ut, inte efter nästa. Så det är nu chansen verkligen finns att bygga om. Nu är det upp till JAEG att leverera och för ledningen att visa vilka ambitioner föreningen har. Om man är nöjd med samma mellanmjölk eller siktar högre
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Det är ju ett kanonläge att bara ha 11-12 spelare under kontrakt när marknaden svämmas över av bra spelare. Det innebär inte att vi kommer att kunna värva 10 tidigare KHL-spelare men kommer givetvis att påverka tillgången på och löneläget för andra lukrativa spelare. Också positivt att de spelare vi har på kontrakt är tongivande (Rödin, Palve, Timashov, Scott, Bertilsson) eller utvecklingsbara spelare som i vart fall inte borde vara dyra (Bergman, Birgersson, Lindstein).

Med det sagt tycker jag inte vi behöver vi så låga tankar om några övriga av spelarna i årets trupp.

Björk och Hedberg är bara 24 respektive 22 och visst de har varit ojämna men blir stabilare och bättre. Kan absolut tänka mig att ha kvar en av dem eller båda. Skulle båda bli kvar lär det ändå bli utrymme för två nya backar eftersom Berglund och Mylläri lär försvinna.

Adam Pettersson har bara varit inne på fyra mål bakåt i BP under säsongen. Eftersom vi kommer att spela med en man mindre flera gånger även nästa säsong borde verkar det dumt att räkna bort en sådan specialist i den spelformen. Det är möjligt att han borde gå ner i lön, men det borde inte heller vara någon omöjlighet.

Berglund, Mylläri, Danielsson, Kvist, Molin och Sallinen tänker jag mig att det är dags att säga hejdå till. Har sett att en del vill ha kvar Sallinen men hur mycket jag än gillar Tommi misstänker jag att han fortsätt är rätt dyr och han har svaga stats oavsett om det gäller poäng, corsi, fenwick eller plus/minus. Där måste vi kunna få mycket mer för pengarna.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Så vad kan man hoppas på nästa säsong då när vi byggt om? Topp 8?
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Jugge: Jo jag förstod det. Då är det viktigt att rensa i truppen, låta Manner göra klart för JAEG vad han behöver och vill ha.
Kommentera