Brynäs IF

714185 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2323376

Sv: Slutspelet 2022
KulaShaker: Om Alcén hade haft en examen från ett av världens mest ansedda universitet, som Chris Abbott har från Cornell University, så hade hans CV varit strået vassare än nu, eller hur?

En annan viktig detalj med Abbott var att han kom utifrån. Han blev inte "chef över sin chef" som Alcén blev över sin tränare från en dag till en annan. Men tvillingdynamiken mellan sportchef-tränare som Rögle har är såklart väldigt speciell och går nog inte att jämföra med en normal sportchef-tränare-dynamik.

Om Brynäs hade haft en seriös rekryteringsprocess och kommit fram till Alcén var bästa alternativet så tror jag inte särskilt många hade haft några invändningar.

Att Alcén offentliggjordes som sportchef under årsmötet samtidigt som Gunnar&Jenny höll en PP-presentation där de bland annat framhävde att rekryteringarna inte har skett på meriter utan kontakter , och framhävde det som en svaghet i organisationen, var ett av de absoluta lågvattenmärkena under alla åren som jag har följt Brynäs. En total parodi.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Slutspelet 2022
Peja:
” Om Alcén hade haft en examen från ett av världens mest ansedda universitet, som Chris Abbott har från Cornell University, så hade hans CV varit strået vassare än nu, eller hur?”

Fast ta inte i nu, det beror ju på vad man har examen i och vad man får för tjänst och ansvar.
Vilket universitet man studerat vid har ju egentligare. bara betydelse om du avser få en viss specialisering , studera vidare examen, forska och bygga en akademisk karriär. En kurs i tex termodynamik på hig är ju den samma som om du studerar på KTH eller MIT.
Så länge man inte kan specialisera sig mot att bli en SC i SHL så är det där CV:t mer gynnad av erfarenhet som SC.

Sen titta bakåt - inget ovanligt inom bifs sportsliga organisationsbygge att kontakt-värvningar har varit grejen framför merit. Det var ju knappast något nytt fenomen som konsulterna identifierat. Avdankade spelare har väl dykt upp lite här och var genom bifs historia.
Kommentera

Sv: Slutspelet 2022
Peja: Men BomBom tyckte att Alcén var rätt och han vet bäst säger väl många? Men han, Alcén alltså, har ju ingen master i sportcheferi.
Kommentera

Sv: Slutspelet 2022
Peja: kan säga att ha examen från ett ansett universitet kan i vissa fall spela roll. Men utbildningen på ett mindre kan var bättre. Ett ansett universitet lever på sitt namn. Har själv undervisat både på master och bachelor nivå. Och när man har jobbat har det kommit folk från ansedda universitet och haft dålig kunskaper. Beror mycket på person. Sedan mindre universitet är det mindre folk på kurser vilket underlättar kontakten med föreläsaren/ handledaren
Kommentera

Sv: Slutspelet 2022
Peja: Apropå soppan med Alcén, vad hände egentligen med den nya styrelsen? Först var Kangas tydlig med att Alcén inte var kompetent nog, ett par möten senare mellan den nya styrelsen och Alcén så har man plötsligt stort förtroende för honom. Då sa man att man ville stötta upp honom och Grahm med en erfaren general manager. Nu verkar det inte bli något med den posten heller.

Hur summerar vi egentligen det första året med den nya styrelsen? Det har säkert gjorts mycket jobb i bakgrunden, men från min synvinkel har det varit mycket snack och lite verkstad.
Kommentera

Sv: Slutspelet 2022
Peja: Sjuk historia det där.
Kommentera