Brynäs IF

709938 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2329972

Sv: A propósito de nada
Luddf: Bra att Alcén är på tv-pucken. Behövs nog stark Brynäs-representation där för att återuppbygga förtroendet bland unga spelare.

Om man ska sammanfatta de senaste åren, så är väl J18-silvret den enda framgången.

På ledarsidan har följande hänt sedan Erika Grahms inträde:

- Ungdomsansvarige Tomas Thelin fick gå under covid.nedskärningarna. En uppskattad mångårig medarbetare som många menar har gjorrt ett väldigt bra jobb i Brynäs. Otacksamt att efter 20 år i klubben få gå som 60+are, man är inte jätteattraktiv på arbetsmarknaden i den åldern. Som vanligt var kommunikationen obefintlig när Thelin lämnade, trots hans minst sagt långa bakgrund i klubben.

- Vid en supporterträff för några månader sedan framkom att Erika Grahm och Johan Alcén har kommit på att klubben behöver en ungsomsansvarig. Man ska därför anställa en person på den posten. Som vanligt har man inte kommunicerat ut om något är klart eller på gång, men jag noterar att Henrik Glaas helt plötsligt står som ungsomsansvarig på hemsidan.

- J18-tränaren som tog silver uppges inte få förnyat förtroende av Grahm. Har för mig att hon sa i någon intervju att man ville föryngra. Detta trots fina resultat och och att tränaren är uppskattad av både spelare och föräldrar, som har noll förstålse för Brynäs beslut.

- J20. har haft massa snurr på ledarsidan. Den snudd på legendariska J20-coachen Mats Bäcklin fick gå under corona, givetvis i stort sett obefintlig kommunikation trots att han likt Thelin borde ha hyllats rejält för sina insatser i Brynäs. Bäcklin ersattes av Erika Grahms sambo, som dock kastade in handduken kort innan säsongsstart för att bli NHL-scout. Sambon ersattes av en stockholmare som redan har fått sparken.

- Spelarutvecklaren Ove Molin "överlevde" rensningarna under corona. Tydligen var det viktigare att behålla en spelarutvecklare än en ungdomsansvarig och J20-tränare, eller hade han helt enkelt bara ett längre kontrakt/större inflytande?

För att sammanfatta har Grahm storrensat bland ungdomsledarna. 30+ års erfarenhet inom Brynäs ungdomsverksamhet dumpades under corona och har ännu inte ersatts på riktigt, och till och med i J18 verkar man snurra till det trots att J18 verkar vara det enda laget som funkar i dagsläget.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja: Har inte direkt några åsikter eller insyn om det andra du skrev men Glaas rekryterades som ungdomsansvarig för ca 5 år sedan innan han tog över som tränare för SDHL-laget och har väl haft kvar den tjänsten till viss del i bakgrunden hela tiden. Har ingen inside kring hur det gick till när Thelin fick lämna men där sades det väl att det var Campese som låg bakom det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Lite lustigt att Örebro har 14 pers i sin organisation och Brynäs 42
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Att Brynäs hållit sig kvar i högsta serien i hockey i över 60 år – vilket är en sensationell prestation - är väl mycket tack vare den kontinuitet som funnits i klubben. …Eller? Det har hela vägen funnits ett ”hockey-know-how” på högsta nivå i föreningen, detta dessutom representerat av människor med stor klubbkänsla.

Jag förstår ju också, utan att ha perfekt insyn, att misstag har begåtts vid uppsägningar. Vettigheten i att Tomas Thelin fick gå kan naturligtvis diskuteras. …Och vad jag förstår tvingades Pecka Alcén bort som målvaktstränare – kanske inte så vettigt det heller?

Jag såg sista matchen i SHL mot Leksand på plats och gamle ”Virus” Lindberg var i ivrigt samspråk med en enastående mängd människor, bland annat Inge Hammarström, och alla verkade så hjärtans glada att se varandra.

Inges och Dackells värvningsresor var förstås ingen jättehit mot slutet – men man måste också komma ihåg att Inge betytt mycket för Brynäs genom åren. Det är inte alls säkert att Brynäs varit kvar i högsta serien alla dessa år utan hans insatser. Detta gäller förstås också Micke Sundlöf.

På forumet verkar många ha attityden att man ständigt ska ”kasta ut” människor med stora Brynäshjärtan från Brynäs. …Och så har det varit under flera år – turbulensen har varit på galen nivå. …Och fortsätter turbulensen är Brynäs tid i högsta serien med säkerhet snart slut.

Oskarshamn gör succé i SHL tack vare att man räddades kvar av corona och ett fantastiskt arbete med värvningar Thomas Fröberg. …Men hockeykulturen på högsta nivå saknas och om några år är man borta från högsta serien. Det vet vi väl allihop?

Om turbulensen i Brynäs fortsätter bryts den enastående hockeykulturen i föreningen ner. …Och då har inte Brynäs större förutsättningar på sikt än vad Oskarshamn har.
Om jag fattat det rätt fungerar samarbetet inom Brynäs bra idag. …Och i så fall måste väl vi fans sluta upp bakom detta och låta organisationen sätta sig. Inte kräva fler avskedanden.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Skrämmande läsning det där. Bra sammanfattning, Peja. Just Thelin har jag också funderat över, han verkade ju göra ett riktigt bra jobb.
Kommentera