Brynäs IF

713189 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2330009

Sv: A propósito de nada
Peja: Att Brynäs hållit sig kvar i högsta serien i hockey i över 60 år – vilket är en sensationell prestation - är väl mycket tack vare den kontinuitet som funnits i klubben. …Eller? Det har hela vägen funnits ett ”hockey-know-how” på högsta nivå i föreningen, detta dessutom representerat av människor med stor klubbkänsla.

Jag förstår ju också, utan att ha perfekt insyn, att misstag har begåtts vid uppsägningar. Vettigheten i att Tomas Thelin fick gå kan naturligtvis diskuteras. …Och vad jag förstår tvingades Pecka Alcén bort som målvaktstränare – kanske inte så vettigt det heller?

Jag såg sista matchen i SHL mot Leksand på plats och gamle ”Virus” Lindberg var i ivrigt samspråk med en enastående mängd människor, bland annat Inge Hammarström, och alla verkade så hjärtans glada att se varandra.

Inges och Dackells värvningsresor var förstås ingen jättehit mot slutet – men man måste också komma ihåg att Inge betytt mycket för Brynäs genom åren. Det är inte alls säkert att Brynäs varit kvar i högsta serien alla dessa år utan hans insatser. Detta gäller förstås också Micke Sundlöf.

På forumet verkar många ha attityden att man ständigt ska ”kasta ut” människor med stora Brynäshjärtan från Brynäs. …Och så har det varit under flera år – turbulensen har varit på galen nivå. …Och fortsätter turbulensen är Brynäs tid i högsta serien med säkerhet snart slut.

Oskarshamn gör succé i SHL tack vare att man räddades kvar av corona och ett fantastiskt arbete med värvningar Thomas Fröberg. …Men hockeykulturen på högsta nivå saknas och om några år är man borta från högsta serien. Det vet vi väl allihop?

Om turbulensen i Brynäs fortsätter bryts den enastående hockeykulturen i föreningen ner. …Och då har inte Brynäs större förutsättningar på sikt än vad Oskarshamn har.
Om jag fattat det rätt fungerar samarbetet inom Brynäs bra idag. …Och i så fall måste väl vi fans sluta upp bakom detta och låta organisationen sätta sig. Inte kräva fler avskedanden.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Malken: Det kanske inte var fel att göra sig av med dessa ur-Brynäsare, men felet var att man dumpade erfaren, kompetent arbetskraft utan att ersätta den på ett bra sätt.

Det var inte förtroendeingivande att göra Erika Grahms sambo till J20-tränare och dessutom slutade han ju nästan direkt, och ersättaren fick sparken ganska omgående. Det är inte vad man vill se när man gör sig av med en legend som Bäcklin. Hade väl varit skillnad om man hade ersatt honom med nån fantastisk J20-coach.

Nu verkar Mikko Manner få in en av sina gubbar som J20-tränare, Johannes Nygård. Han har varit assisterande i Liiga-klubben Sport fram tills nu, och jag tror att de har spelat klart, men givetvis ingen bekräftad information från Brynäs än. Hur som helst sitter nog Nygård säkert sålänge Manner är kvar, det vore svårt för klubben att kicka en av hans handplockade gubbar.

J18-silverkillarna är på väg in i J20-laget och det vore klädsamt att låta de utvecklas utan fler dumma inspel högre uppifrån.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Malken: Föreningen måste vinna tillbaka förtroende. Det gör man inte genom tystnad/dålig kommunikation. I dagsläget tror jag inte att nån vill se fler huvuden rulla, man vill däremot se hur arbetet framåt ser ut. Vad är vägen? Vad är vår strategi? Och ifall till synes kompetent personal får gå, berätta varför.

Jag tycker att säsongen varit bra/godkänd sportsligt sett, organisatoriskt är vi heller inte i kaos just nu. Däremot är det många frågetecken i luften och nån slags tystnad från Brynäs.

Cred måste ges till Ordförande Kangas dock, han svarar alltid på ens funderingar och tar oss supportrar på allvar.
Kommentera