Brynäs IF

710631 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2355916

Sv: Vad o vem saknas i dina kedjor?
Jugge: Kan tillvissdel hålla med. Men känns det ändå inte rätt waste att sätta en målskytt (som han ändå är) som rödin bakom mål?

Jag kan mycket väl ha fel här. Men inte sätter man en spelare som gör ca 20 mål bakom mål i ett PP. Nu har jag inte hans pp-statistik senare 3 åren. Men de borde väl vara rätt bra rent spontant.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vad o vem saknas i dina kedjor?
Khall92: Rödin ska självklart ha en relativt fri roll i PP. Men kolla på Molin, han gjorde väl majoriteten av sina PP mål efter att Rödda smugit runt kassen och hitta in med en myra. Men vi får se vad som händer, men jag hoppas och tror att Olesen kan ha lite av en genombrottssäsong i år. Potentialen finns helt klart.

Nu hade vi ju ingen bra point senaste säsongen men jag tyckte det var tydligt att 4:an Rödda, Scott, Palve och Dima INTE fungerade i den uppställning man hade. Oavsett vad för nytt som kommer in måste den 4:an, i dom positionerna, brytas.
Kommentera

Sv: Vad o vem saknas i dina kedjor?
Khall92: Du har rätt, Rödin är en spelare som både kan slå en avgörande passning och avsluta själv. Han ska självklart sättas i avgörande lägen. Olesen har varken visat att han kan vara en pålitlig målskytt eller en framspelare i SHL, det finns ingen rationell anledning att försöka bygga runt och maximera PP kring Olesen. Hade varit rimligt för ett allsvenskt lag men inte i SHL.

Tycker också Timashov går klart före Olesen i PP, inte minst eftersom han är den överlägset bästa pucktransportören i laget. Timashovs pucktransport är ett effektivt sätt att etablera PP-spelet i anfallszonen på.
Kommentera