Brynäs IF

705120 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2355922

Sv: Vad o vem saknas i dina kedjor?
Khall92: Du har rätt, Rödin är en spelare som både kan slå en avgörande passning och avsluta själv. Han ska självklart sättas i avgörande lägen. Olesen har varken visat att han kan vara en pålitlig målskytt eller en framspelare i SHL, det finns ingen rationell anledning att försöka bygga runt och maximera PP kring Olesen. Hade varit rimligt för ett allsvenskt lag men inte i SHL.

Tycker också Timashov går klart före Olesen i PP, inte minst eftersom han är den överlägset bästa pucktransportören i laget. Timashovs pucktransport är ett effektivt sätt att etablera PP-spelet i anfallszonen på.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Vad o vem saknas i dina kedjor?
Peja: Vi skulle haft en Ove Molin/Johan Davidsson i laget. Där snackar vi kvalité på att bära in puck i offensiva zonen.
Kommentera

Sv: Vad o vem saknas i dina kedjor?
Peja: Skulle vilja påstå att Palve är minst lika bra som Dima att transportera in pucken i anfallszon.
Med sin aviga spelstil är han väldigt hal och svår att få tag på. Dima har mer fart och gör sina kroppsfinter vilket gör att han kan ta sig fram.
Skulle vilja påstå att Palves sätt är mer varierande medans Dima nästan enbart kör "Jesper Mattsson finten" plus då hans fart.
Kommentera

Sv: Vad o vem saknas i dina kedjor?
Peja: Helt enig om Olesen. Enligt mitt tycke efter förra säsongen ska han inte ens ha en PP-roll. Speciellt inte när KHL-spelarna hamnar i SHL. Dock får han lite självförtroende och lite ”snygga mål” (ej skitbaljor) går in så kan man ju mycket väl mixa lite. En säsong är lång :)

Timashov är en mer pålitlig och skickligare. Det såg vi ju redan förra säsongen. Han gjorde mer poäng än olesen och då spela han 20 matcher mindre. Och då var olesen uppe i de två första linorna länge. Även innan dima kom :)
Kommentera