Brynäs IF

713128 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2359256

Sv: A propósito de nada
Khall92: förstår inte riktigt erat tjat om en målspruta.

Jämn fördelad målproduktion > ”målspruta”

Kolla hur bra det gick för leksand förra året med deras överlägsna målspruta i SHL.

Som jag skrev tidigare, Färjestad hade ingen målspruta och vann ändå SM guld.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Alltså jag har fortfarande svårt att greppa detta. När en guldhjälte väl skulle komma hem igen trodde jag att det skulle ske när denna var en bra bit över 30, skadeskjuten och/eller inte längre tillräckligt bra för att platsa i NHL. Men Larsson är nyss fyllda 30, kommer från kanske sin bästa NHL-säsong, blev trejdad till en Stanley Cup-utmanare i Washington i våras och vara att gå till Pittsburgh, ett lag som alltid går till slutspel, i somras. Det är egentligen helt orealistiskt att han ska vända hem redan nu. Måste verkligen nypa mig i armen för att fatta det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
waker: Utan denna målspruta hade de förmodligen kvalat.

Brynäs har vad jag tror en spelare som garanterat gör 15 mål + i dagsläget. Osäker på timashov om han får en hel säsong.

Ska brynäs höja sig måste fler bidra med mål. Annars finns det risk att det blir tufft. Jag har gärna fel om brynäs inte lyckas knyta en spelare.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
waker: Färjestad hade 5 spelare som gjorde över 13 mål förra säsongen.
Vi hade 2 st i Rödin och Gunler
Kommentera

Sv: A propósito de nada
waker:
En bra målskytt ökar chansen att vinna matcher åt laget.
För att ha en jämn målproduktion spritt över laget så krävs det ju att alla i laget kan göra mål och att jämföra förra säsongens Färjestad med andra lag är inte riktigt rättvist då de hade i princip 4 jämnstarka kedjor där många spelare skulle kliva in i alla andra SHL lags topkedjor.
På den nivån är inte Brynäs.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
waker: Rödin gjorde ändå 19 mål i grundserien 21/22. Jag tror att han skulle kunna vinna seriens skytteliga med en bättre omgivning. Känslan är att Rödin har burit laget på sina axlar de senaste årena, i en bättre omgivning skulle han kanske kunna bli buren ur sina svackor också, för svackor har han ju alltid under säsongen. Då kanske hans 19 mål kan bli 25+.

Brynäs har bara en högerfattad kedjespelare (Scott) och det känns som en svaghet vad gäller skottvinklar, inte minst i powerplay... om nu inte Palve ska fortsätta stå till vänster... men det begriper ju Alcén och ledarstaben också.

Backsidan är klart bättre än tidigare, men jag tycker att lite för mycket hänger på att Kinnvall ska vara skadefri, med tanke på hans skadehistorik. Johanesson är spännande men ändå ett ganska osäkert kort, han är definitivt inte en spelare som man kan vara säker på kan axla Kinnvalls mantel om han skulle gå sönder igen.
Kommentera