Brynäs IF

712141 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2360264

Sv: Tippa SHL
Kör väl ett tips med lite kortare motiveringar jag också. Tror jag postade ett kamikaze-tips tidigare under sommaren och jag har nog hunnit ändra mig en del sen dess och lär säkert ändra mig lite innan premiären också. Känns extra svårt att tippa i år. Några lag är inte helt klara med värvningar också.

1. Rögle
Visst, har tappat en del spelare men tycker fortfarande de har kvalitet på alla positioner förutsatt att de får in en till back som de verkar söka. Abbott-bröderna också enormt skickliga på det de gör så klart.

2. Frölunda
Har värvat en av ligans bästa målvakter och en riktigt stark forwardssida. Lite tveksam till backsidan men Frölunda brukar också vara duktiga på att få utveckling på backarna.

3. Färjestad
Svagare lag än ifjol men fortfarande väldigt bra och Mitell får jobba med dem från start den här gången. Lite tveksam till Tomkins som målvakt.

4. Luleå
Omark lär så klart bli smått omöjlig att ersätta men förutsätter att Luleå får in minst en vass forward iaf och Bulans gäng lär vara fortsatt svårslagna.

5. Skellefteå
Inte jättemycket att säga egentligen. Ser ganska skapligt ut på varje position och viktigt att Lindström valde ett stanna. Ohlsson är en tränare jag håller högt också.

6. Brynäs
Ligans bästa målvaktspar, bättre och mer balanserad backsida samt en bättre forwardssida förutsatt att Komarov eller liknande också värvas. Frågetecken för Kinnvalls skadehistorik och avsaknaden av högerskyttar bland forwardsen.

7. Örebro
Enroth är en av ligans bästa målvakter, backsidan ser starkare ut efter värvningen av Holm. Bromé är en grym värvning men annars känns forwardssidan lite grå.

8. Linköping
Högberg en riktigt bra målvakt och backsidan klart bättre än ifjol. Little, Ljungh och Rattie har potential att bli en riktigt vass kedja men annars tycker jag likt Örebro att forwardssidan känns lite grå.

9. Leksand
Målvaktssidan känns meh, backarna och forwardssidan lite bättre men Leksand åkte på några tunga NHL-tapp sent och man avslutade förra säsongen svagt. Hur säkert sitter Hellqvist om man inleder svagt i år?

10. HV71
Extremt svårbedömda. En del flashiga värvningar men oklart hur de fungerar rent kemimässigt. Backsidan bland de svagare i SHL enligt mig. Tror ändå det finns tillräckligt med kvalitet för att knipa en slutspelsplats.

11. Växjö
Blir årets flopp. Backsidan är rätt bra men annars är det en svag målvaktssida, forwardssidan känns sådär och att tappa Hallam kommer nog bli en väldigt stor omställning för dem.

12. Timrå
Kan eventuellt höjas några placeringar om Dahlén kommer men annars har jag inte riktigt köpt hypen. Bra forwardssida men backsidan skrämmer inte så mycket och målvakterna är sämst i hela SHL. Osäkert kort på tränarsidan också, hur stora växlar kan man egentligen dra på kvalspelet?

13. Oskarshamn
Många tunga tapp. En del värvningar som ser spännande men det känns väldigt spretigt med värvningar från Finland, Tjeckien, Tyskland, Polen (!) m.m. Krävs fortsatt att de får ut max av sina värvningar men jag tror det stannar här.

14. Malmö
Ett rätt trist lag rakt igenom. Kanske var det en del spelare som underpresterade ifjol men när jag kikar på deras lag känns det svagt rakt igenom. Ganska bred forwardssida och skapliga målvakter men that's it. Inte helt övertygad om Kollar heller.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: Tippa SHL
Mitt tips:

Färjestad
Rögle
Luleå
Brynäs
Frölunda
Örebro
................
Skellefteå
Växjö
Linköping
HV71
...............
Oskarshamn
Leksand
...............
Timrå
Malmö

Luleå vinner SM
Brynäs ut i Semi.
Malmö åker ur.
Kommentera