Brynäs IF

671604 inlägg · 7953 ämnen

Tippa SHL

2455088 · » Till forumet


Sv: Tippa SHL
Axle San: Tyckte att Olesen - Björninen - Eklind såg bra ut.
+3
Kommentera

Sv: Tippa SHL
spolaisen: bra fråga. Brynäs har för tunn trupp vilket resulterar i att man ”inte kan” ha skadade spelare.
Kommentera

Sv: Tippa SHL
spolaisen: Brynäs värvar ju bara skadat gods nästan och det är ett problem.
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Carlo:

Brynäs har alltid varit bra på att dölja skador på sina spelare...

Hur är det exempelvis med Rödins överkroppsskada?

Han kunde ju skjuta in puckar förr, han hade bra precision i skotten, nu ser man sällan dessa skott.

Hur är det med Larssons underkroppsskad?
Är knät läkt?

Fungerar rehaben i Brynäs?
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Jugge: det finns väl en stor risk att Brynäs är spända och känner pressen av att de måste vinna och håller stenhårt i klubba och axlarna sitter uppe vid öronen och Malmö har ställt in sig på kval och är avslappnade.
Här gäller det att spela de spelarna som är bra avslappnade mest!
+3
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Jugge: med tanke på att Malmö säkert fick en boost. Igår. Så..blir jag orolig men är man inte med från start imorgon..då funderar jag på Brynäs kompetens både spelare och stab
+2
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Carlo: Imorgon finns inget annat än 3p mot Malmö efter gårdagens schabbel.. Törs man hoppas på att laget kommer ut påkopplade från start?? 😱
+2
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Oberoende hur de ställer upp imorgon vill jag se från första pucksläpp att skridskor går som på en Duracellkanin med fysiskt spel och korta byten.
De som skall bytas in skall stå som i startblock på ett 100m lopp. I synnerhet 8 första bytena i matchen.
Gå rakt på mål ta skott och fortsätt mot mål. Inget bollagris.
+2
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Falangen:
Min tanke med uppställningen om man sätter Larsson med Scott och Olesen att han skall lyfta.
Lika så med Palve och Dima då de hade bra kemi förra säsongen. Kändes som de var på g med Roy.
Men visst är det svårt att hitta en stabil 4e när Ölund saknas. En skada eller sjukdom på en till spelar blir det riktigt jobbigt. Här måste Alcen och fröken Modo jobba in en fw.
Det är så sorgligt att flera av de tänkta toppspelarna underpresterar.
+2
Kommentera

Sv: Tippa SHL
JawKee: Vilka kedjor funkar??🤔
Kommentera

Sv: Tippa SHL
#33: Tyvärr kan vi inte räkna med några nyförvärv den här veckan! Fredag efter 12.00 misstänker jag Alcen stänger av telefonen!
Kommentera

Sv: Tippa SHL
empa11: Haha! Den var ju för jävla bra den…😂
+3
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Falangen: Jag tyckte Palve gjorde en med Palve-mått, den här säsongen, helt ok insats. Inga direkta grodor som varit så vanliga denna säsong utan höll ofta i pucken för att lugna ner när det blev stirrigt. Skapade betydligt mer än Larsson och Blomman. Men bästa center var Björnen.

Som jag skrev tidigare i mitt mastodontinlägg så tyckte jag 2:a kedjan var bästa enhet igår. Palve var en del av den så låt dom fortsätta ihop. Jag är allergisk mot att flytta runt i kedjeformationerna från match till match. Det är skillnad under match med matchcoachning där man spelar dom hetaste för kvällen mycket. Men Manner jobbar inte så…
+1
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Carlo: Intressant uppställning. Jag tror att man skulle ställa upp nästa match utifrån hur spelarna presterat på senaste matcherna (enligt mig då hehe)
Olesen - Björninen - Scott
Strömgren - Blomqvist - Eklind
Rödin - Larsson - Timashov
Ljungkrantz - Palve - Kvist


Johannesson - Friman
Sklenicka - Kinnvall
Bertilsson - Niemelä
+2
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Tigerhjärta: Förstår ingenting. Du nämner Petts, men screenshoten är från ”Soling”? Skämt åsido, denna blev borttagen i Brynäsboken tidigare även fast väldigt många fann det humoristiskt (vad som nu är låg nivå med att försöka humorisera ett uppenbart faktum förstå jag inte). Är det samma mods här så vi kan räkna med att den raderas igen?

Såklart inte ok någonstans att du får utstå dödsönskan och bra att du ryter ifrån.
+11
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Jobbocop: Det är väldigt många misstag hela tiden känns det som. Laget är inte en grupp som kämpar mot samma mål. Någonting är ruttet i omklädningsrummet men jag vet naturligtvis inte vad som är fel. Jag ser bara resultatet (eller bristen på resultat 😉) på isen. Spelarna verkar inte tro på det ledningen predikar. Personligen börjar jag ge upp, hjärtat vill men hjärnan tror inte vi klarar det här i år. Ber om ursäkt att jag är pessimistisk men spelet och inställningen håller inte för annat än 13-14 plats.
+2
Kommentera

Sv: Tippa SHL
JawKee: håller med för mycket lätta misstag av Larsson
+1
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Carlo: Alltid intressant att bolla idéer med uppställningar, men om det slarvas något så kopiöst som det gjordes igår, då kvittar det nog vilka kedjeformationer man sätter ihop.
+1
Kommentera

Sv: Tippa SHL
UbbeNils: Är nog våran bästa forward sett över säsongen.
+3
Kommentera

Sv: Tippa SHL
JawKee: Gillar Scott, oerhört duktig och sliter som fan.
+11
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Carlo: Förlåt men SNÄLLA släpp tanken om Larsson, han presterar inte. Sätt honom längre ner. Bryt inte upp kedjor som funkar, flytta upp kedjorna istället. Ge dom Mee speltid.
Håller med om Ölund. Otroligt viktig spelare.
+1
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Jugge: be inte om ursäkt för långa inlägg när de är saklig ur dit perspektiv och innehåller 0% pajkastning.

Håller med om Scott är laget ledande spelare.
3e har oftast blåstället på där Eklind-Olesen-Ölund/Björnen alla är oftast hårt jobbande spelare. Blomma hade säkert funkat bra som center med.

Håller med om att 4e kedjan blev grymt tunn nu när Ölund är borta.

Man kanske skulle testa
Scott-Larsson-Olesen
Dima-Palve-Strömgren
Eklind-Björnen-Rödin
Birgersson/Ljungkrantz-Blomqvist-Kvist

Än hur man vrider på det känns det som man är en spelare kort nu när Ölund är borta.
+2
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Jugge: klockren analys!
+2
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Jugge: För mig som ej såg matchen så är såna här typer av inlägg GULD värt, stort plus till dig! Precis sånt här jag vill läsa när man kikar in här!

Väldigt oroande att läsa om både Rödin och Larssons bottennapp… Skador eller ej så låter det som dom stjälper mer än dom hjälper just nu..
+3
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Honken72: Tack! Det som oroar mig mest är att man inte alls verkar ha någon lösning på att komma tillrätta med den dåliga defensiven samt de svaga starterna.

För att slippa ha hjärtat i halsgropen fram till omgång 52 som måste det lösas omgående.
+2
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Jugge: Inga problem med långa inlägg när det är seriöst och välskrivet! 👍
+5
Kommentera

Sv: Tippa SHL
OBS! Varning för långt inlägg..

Nu har jag sett om matchen från igår och det som utmärker den 1:a perioden är att vi inte spelar som ett lag, en enhet, i det defensiva arbetet. Det är långa avstånd mellan lagdelarna, märkliga pucktapp och man sätter varandra i svåra situationer. Där emellan är det allmän hönsgård…

Eländet börjar redan efter 20 sek med Dimas flip pass in i banan när hela laget är på väg framåt… Samma Timrå spelare som får friläget är den som gör 1-0 på nästa friläge. Han gör exakt samma fint och man kan ju tycka att en rutinerad målvakt som Limpan kanske borde kunna läsa av det?

2-0 lyckas ju sedan Limpan ihop med Eklind fösa in helt på egen hand efter hönsgård igen… Tycker att vi sen har ett bra BP spel där vi hade behövt mål på Scotts friläge precis när han kommer in. Tycker att Brynäs lyfter spelet lite efter det och förlägger spelet i Timrås zon.

Sen kommer då 3-0 målet… Passningen till det är rent hockeygodis och väldigt svårt att försvara sig emot. Vill minnas att Berra slog en liknande passning till Boqvist säsongen innan han drog till NA?

Så, summa summarum av 1:a. Katastrof defensivt av hela laget, offensivt skapar vi en del och borde kunna ha gjort ett par mål. Samtidigt skulle Timrå ha kunnat göra en 2-3 mål till. Limpan gör en jätteräddning i 5-3.

Även 2:a perioden inleds med slarv och passivt spel i egen zon. Timrå har ett par lägen att utöka till 4-0. Men sakta men säkert äter vi oss in i matchen. Dahlén bjuder oss på 1-3 som Eklind men framförallt Björnen förvaltar på bästa sätt, rätt upp i nättaket.

Scott står för matchens prestation, i kamp med passet till Timrås 3-0, med passningen fram till Kinnvalls 2-3 där han snurrar upp hela Timrå försvaret. Även det hockeygodis. Sen finns bud på kvittering till 3-3 innan periodens slut och Brynäs är definitivt med i matchen. Även publiken verkar ha vaknat ur dvalan också som hörs igen. Innan dess var det ju pinsamt att enbart höra Timrå klacken i vår hemmaborg.

Sen går det bara drygt 1,5 min innan Olesen kvitterar matchen med ett skott i krysset. Nu känns det definitivt som att Brynäs vänt momentum och det är stor fördel för oss. Här ska 3p bärgas! Tyvärr så verkar en kombination av att Lander bestämmer sig för att nog får vara nog och dåligt byte mellan 4:e och 1:a (Larsson kom aldrig in på planen?) resultera i 4-3 för Timrå 40 sek senare.. Ridå… Det är inte direkt 1:a gången Brynäs släpper in ett mål direkt efter man gjort ett.. Att man aldrig lär sig.. Klass av Lander som visar hur en kapten leder laget. Vad vår kapten sysslar med vette f-n…

Sen har Palve ett skott i stolpen i PP, Berra har ett läge mitt i slottet men missar pucken och Eklind har öppet mål med uttagen målvakt…

Slutintrycket blir dock att vi återigen hittar en väg att förlora som det ofta blir för bottenlag.

Lite avslutande spelarkritik.

2:a kedjan är bästa enhet för kvällen och oroar och skapar tryck i var och varannat byte. Scott vår överlägset bästa forward som så många gånger den här säsongen. Om alla hade Scotts inställning till match hade playin varit klart redan. Där är det blåställ på varje match!

1:a kedjan är osynlig större delen av matchen. Dima är ju Dima, han blandar och ger. Spelar med alldeles för små marginaler och blir ofta av med pucken i farliga lägen. Men vad det är med Larsson och Rödin är den stora frågan? Är båda skadade fortfarande? Speciellt Larsson är ju som en helt annan spelare efter skadan.

Björnen funkade ju bra ihop med Eklind och Olesen, men det förstod man nästan. Björnen verkar vara lite som Scott, kan spela på alla positioner och gör jobbet. Sen är det ju en väldigt svag 4:e kedja vi ställer på benen med vår tunna trupp trots att bara en spelare är borta.

På backsidan var Johannesson inte lika dominant som vanligt, men han har ju varit sjuk så inget konstigt. Men vad har hänt med Sklenicka? Han är väl inte direkt dålig, men fick han hybris efter den otroliga starten?

Ber om ursäkt för långt inlägg, men behövde skriva av mig för att kunna lägga matchen till handlingarna.
+23
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Jugge: helt rätt 😂 När får vi ersättning av Brynäs för den psykiska ohälsan dom ger oss?
+1
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Silfverkroken: ”Det här är fan en ny nivå av självskadebeteende :)”

😂 Jag brukar behöva se om matcher där jag blir grymt besviken med ”analysglasögonen” på för att sen kunna lägga den till handlingarna. Annars går jag bara och fortsätter vara irriterad över hur vi förlorade. Jag ser konstigt nog aldrig om vinster.. Men att vara Brynäs supporter är ju ett självskadebeteende i sig..
+7
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Jugge: "Jag tänkte se om matchen idag och försöker mig på en analys efter det."

Det här är fan en ny nivå av självskadebeteende :)
+13
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Jugge:
Tungt att tänka på gårdagsmatchen... har inte sett några repriser men en känsla jag har är att förstafemman (åtminstone backarna) släppte till flera frilägen? Skall man producera framåt är det ju ofrånkomligt att det blir en å annan kontring... men igår var det några för mycket.
+3
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Tigerhjärta: Ja, då har Pettis avslutat ännu ett konto. Förhoppningsvis permanent den här gången. Mods måste kunna blocka ip-adressen. Personangrepp är aldrig OK så bra att du la upp det. Nu hoppas vi att vi slipper honom framöver.

Om vi ska återgå till ämnet ishockey så känns gårdagens onödigt bortkastade 3p ännu tungt i hjärtat. Jag tänkte se om matchen idag och försöker mig på en analys efter det.
+7
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Zappaholic: apropå otrevligt så vaknade jag kallsvettig då jag drömde att slutresultatet igår blev 3-10 till Timrå.
+1
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Zappaholic:
Finns många olika sätt att supporta sitt lag... och här kallar alla sig Brynäsare!
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Tigerhjärta: Otrevlig skribent, den där Soling...
+7
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Nu får det vara nog!
För mindre än en(!) vecka sedan var det skribenten ”SWEATT” som råkade ut för ett meddelande, igår var det jag.
Jag bryr mig inte hur ni moderatorer går tillväga, men nu är det dags att stänga av denna användare för gott här på forumet.
Denna lilla patetiska människa har klampat i klaveret (för att utrycka mig mig milt) fler gånger än oss övriga skribenter tillsammans!
Med värderingar helt upp emot väggarna och mängder med hat och hot i DMs så är gränsen passerad sedan länge.
Pettis har inget att göra på detta forum, och jag anser att det är moderatorernas förbannade plikt att avsluta varje nytt konto som skapas från denna användare framöver.
Och till dig Pettis, sök hjälp, på riktigt.
+33
Kommentera

Sv: Tippa SHL
{Norrlands flamman}: Tror det blir svårt att få rätt på Växjö i detta tipset

Förövrigt intressanta inlägg i denna tråd, trevlig läsning denna soliga fredag
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Tigerhjärta: Man trodde ju HV-fansen skulle få lite mer ödmjukhet av säsongen i Allsvenskan men på något vänster har de bara fått ännu mer hybris nu. Petersson spelade åtta matcher förra säsongen i KHL men han ska visst ligga före en spelare som typ alla NHL-fans är chockade över att han inte fick ett kontrakt där? Skrattretande.
+11
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Friberg33: Komiken när HV-fans på twitter kommenterar expressens ranking och tycker André Petersson borde ligga före Larsson!😂
Har fansen inte lärt sig något av att åka ur? Fortfarande lika verklighetsfrånvända!
+14
Kommentera

Sv: Tippa SHL
AW-M89:
Nä, det tror inte jag heller! Men det var iaf så SportExpressen motiverade det. Så de poängen får han gärna göra såklart 😊 inte alls omöjligt!
Kommentera

Sv: Tippa SHL
JawKee: Ja det är nog bara du lol
+7
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Axle San: Bara jag son tycker att VM och OS Turneringar vore bättre om nhl spelare inte fick vara med?
+1
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Friberg33: han kommer inte hem för att ha en defensiv roll i Brynäs.
Larsson kommer vara 1:a center och garanterat ha speltid i pp.
Räknar med 35p+ på honom. Det har han absolut i sig
+11
Kommentera

Sv: Tippa SHL
DanneBif1912: OS-Guld utan NHL spelare är väl inte då otroligt märkvärdigt även om det förstås är en fin erit.
+2
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Skagge:
Ja, det är det! Motiveringen var: ”Gjorde sin poängmässigt bästa NHL-säsong ifjol och vid 30-års ålder är han på toppen av sin karriär. En klasspelare som bör vara en defensiv center av hög klass”. 👍😊
+7
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Hej grabbar, nu är jag tillbaks från utvisningsbåset, hungrigare än någonsin!

Fan va kul med Johan Larsson!!
Nu räknar man ner dagarna till nedsläpp!
+12
Kommentera

Sv: Tippa SHL
DanneBif1912:
Ja, det håller jag med om! Tänkte också att de två skulle vara med…på min lista hade de tagit varsin plats. 2:an Lander och 4:an Anton Lindholm hade jag bytt ut😉
+1
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Friberg33: Skönt att se andra ranka Larsson så bra.
+5
Kommentera

Sv: Tippa SHL
Friberg33: ok..räcker inte med os guld för att va med på listan då🤣 friman...å klassbacken sklenicka, ser björninen, friman och sklenicka som bättre nyförvärv än kinnwall
+2
Kommentera

Sv: Tippa SHL
DanneBif1912:
Vi har med 4st. Johan Larsson är klar 1:a😊Sen är det Anders på 23:e plats, Hannes på 17:e och Johannes på 15:e.
+7
Kommentera

2455088 · »