Brynäs IF

713932 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2371704

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag är tveksam till att försöka ta in spelare från andra klubbar på Rookiekontrakt. Idag har vi två spelare på Rookiekontrakt, Theo och Ljungkrantz. Theo kommer att gå högt i draften när det blir hans tur och Ljungkrantz gick i tredje rundan och var Islanders första val. Klart de ska vara med i truppen. Däremot blev jag förvånad när man skrev ett nytt tvåårskontrakt med Kvist i somras. Men fjärdelinan är den som resultat mässigt har gått bäst på försäsongen.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Brynäs Forever : Brynäs ska givetvis satsa på Lindstein. Han är en supertalang.

Jag räknar med att Kvist och Birgersson har kontrakt som motsvarar rookiekontrakt. Vore orimligt om de har mer. På pappret är det inte rookiekontrakt (18-21 år) men de tillhör samma kategori i truppen.

Givetvis ska man satsa på egna spelare, men det finns en tendens att överskatta dom. För 10-talet år sedan var det faktiskt en hel del som menade att Brynäs inte borde värva Mattias Ekholm eftersom han skulle ta istid från Simon Löf. Den sistnämnde lyftes fram som en kommande storback av många uppe på Sätraåsen och supportrar utan perspektiv.

Att de unga spelarna som knappt platsar i laget är bäst på försäsongen är normalt. De har överlägset mest att spela för. Så det skulle jag inte dra några större slutsatser av. Genom åren har jag sett många unga spelare leverera under försäsongen, vissa har inte ens blivit framträdande div1-spelare i slutändan. Sen tycker jag inte att fjärdekedjan har varit så vass på försäsongen heller, visst har de petat in en del puckar, men känslan är att de blir tillbakatryckta i egen zon mycket oftare än de övriga kedjorna.
Kommentera