Brynäs IF

713203 inlägg · 7953 ämnen

Inlägg #2371702

Sv: A propósito de nada
Johannes Hedberg: Det hade gått att ta in spelare från andra klubbar på rookiekontrakt. Hade inte varit dyrare än att ha dessa exjuniorer på rookiekontrakt. Det finns många unga spelare med betydligt högre uppsidor än våra nuvarande grabbar som hade nappat direkt att få komma in på 12 forwards i en SHL-trupp.
Kommentera

Svarskommentarer

Sv: A propósito de nada
Peja:" Hade inte varit dyrare än att ha dessa exjuniorer på rookiekontrakt. Det finns många unga spelare med betydligt högre uppsidor än våra nuvarande grabbar som hade nappat direkt att få komma in på 12 forwards i en SHL-trupp."

Jasså, vilka då? Själv så tror jag på grabbarna i vår fjärdekedja och de är ju dessutom Brynäskillar också vilket ger bra signaler. Sen har de ju redan fått erfarenhet av seniorhockey vilket är viktigt. Skulle det visa sig att någon inte håller (typ Eklind lär ju också flyttas ned när sista värvningen kommit in) så är det ju inte direkt övermäktigt att värva någon som kan förstärka fjärdekedja, det behövs ingen swischkampanj till det.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Håller med om att det finns frågetecken kring fjärdekedjan, ganska stora sådana. Men samtidigt kan man tänka såhär: är det någon lagdel som man har råd att låta vara väldigt tunn så är det just fjärdekedjan. Vi får ge denna kedja tio matcher så får vi göra utvärderingen efter det. Manner pratar om att matcha laget på ett annorlunda sätt denna säsong. Om han håller detta löfte, dvs. att han ger fjärdekedjan 5-8 minuter per match, så är denna kedja i mina ögon inget stort problem.

Visar det sig ändå att dom inte håller så är det en otroligt enkel åtgärd att göra mitt under säsongen. Det vimlar av billiga spelare på marknaden som kan göra ett bra jobb i en fjärdekedja. Vi har liksom ett helt annat utgångsläge i lagbygget denna säsong jämfört med de senaste 4-5 säsongerna, då vi satt fast med överbetalda spelare i fjärde/tredjekedjan.
Kommentera

Sv: A propósito de nada
Peja: Jag är tveksam till att försöka ta in spelare från andra klubbar på Rookiekontrakt. Idag har vi två spelare på Rookiekontrakt, Theo och Ljungkrantz. Theo kommer att gå högt i draften när det blir hans tur och Ljungkrantz gick i tredje rundan och var Islanders första val. Klart de ska vara med i truppen. Däremot blev jag förvånad när man skrev ett nytt tvåårskontrakt med Kvist i somras. Men fjärdelinan är den som resultat mässigt har gått bäst på försäsongen.
Kommentera